Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Університету, щиро вітаю вас із Днем працівників освіти!

Надрукувати Надрукувати

photo1664651308-1

Учитель – не просто професія, одна серед багатьох, це першоджерело, основа розвитку всіх наук і самої людини. Неможливо уявити сучасне суспільство – прогресивне, демократичне, патріотичне – без освіти. Адже саме вчителі сіють перші зерна добра і знань в серця молодого покоління, а потім дбайливо оберігають світло дитячих душ на шляху дорослішання, становлення, формування особистості.

Учитель, викладач, наставник – це місток, по якому в усі часи людство переходить від минулого до майбутнього, від помилок до прозріння. Тому на кожному з вас лежить величезна відповідальність за наше спільне завтра. А у складний воєнний час вона помножена у стократ. Сьогодні я щиро дякую всім українським освітянам за їхню самовіддану працю, за мужність навчати у підвалах і сховищах, за стійкість і незламність у допомозі своєму народові, за незгасимий вогонь віри в нашу перемогу. Закликаю вас берегти свої життя, уникати надмірної небезпеки, адже ви дуже потрібні нашим дітям, які скоро повернуться у шкільні класи й університетські аудиторії, щоб під вашим мудрим наставництвом здобувати знання для розбудови вільної України на засадах рівності, верховенства права,  справедливості і людяності.

Зичу вам, шановні освітяни, миру, щастя, здоров’я, родинного затишку, натхнення на добрі справи. Нехай ваша вчительська нива завжди буде багатою на щедрі врожаї.