15 листопада відбулось чергове засідання гуртку з кримінального процесу

Надрукувати Надрукувати

Гурток з кримінального процесу традиційно стає місцем високої концентрації юридичної практики. Не стало виключенням і засідання, що попри усі складнощі відбулось 15 листопада 2022 року.

Цього разу студенти поринули в атмосферу криміналістичної діяльності в рамках огляду місця події. Максимально наближені до реальних умови забезпечувала присутність гостей – практиків зі значним досвідом практичної діяльності: начальника відділу організаційного та правового забезпечення Полтавської обласної прокуратури Наталії Лець, начальника сектору криміналістичного забезпечення слідчого відділу Полтавського РУП ГУНП в Полтавській області Сергія Руденка, спеціалістів-криміналістів цього відділу Станіслава Литвиненка та Максима Головка.

Студенти разом з викладачами професором Тітком Іваном Андрійовичем, асистентами Скрипником Андрієм Володимировичем та Аббасовою Дарією Лазимівною і фахівцями-практиками відтворили місце події, у якому відбулося вбивство, та провели усі необхідні процесуальні дії з одночасною їхньою фіксацією у процесуальних документах. На модельованому місці події були зібрані усі речові докази та документи, які надають змогу розкрити це правопорушення.

 

Студенти мали змогу висловити свої версії вчиненого, скласти протоколи огляду місця події та проаналізувати свою роботу з допомогою практичних порад експертів та прокурора. В ході аналізу запрошені гості визначили трьох студентів, протоколи огляду місця події яких були визнані найкращими – серед них Войтенко Карина, Мороз Юрій, Старокожко Ольга.

Традиційно засідання гуртка мало практичне спрямування і нестандартни й формат. Усі присутні отримали значний масив унікальних лайфхаків з вуст фахівців з великим досвідом, наочно сприйняли хід і фіксацію огляду місця події та повністю поринули у криміналістичну атмосферу з процесуальним відтінком.

Гурток кримінального процесу завжди відкритий до усього нового та постійно чекає на тих, хто це нове хоче для себе відкрити.