Викладач Полтавського юридичного інституту Любченко Олексій Олександрович став акредитованим фасилітатором за міжнародною програмою BRIDGE

Надрукувати Надрукувати

Любченко Олексій Олександрович, к.ю.н., викладач кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого протягом 7-18 листопада 2022 року взяв участь у Тренінгу міжнародної програми BRIDGE на тему “Навчання фасилітаторів” (“Train the Facilitator”) організованому Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES в Україні) спільно з Центральною виборчою комісією та Центром управління навчанням учасників виборчих процесів.

У заході взяли участь представники Центральної виборчої комісії, міжнародних організацій, а також фахівці, які мають досвід проведення навчання для учасників виборів.

Метою тренінгу було напрацювання учасниками навичок фасилітаторів, розуміння особливостей застосування методології проведення тренінгів за міжнародною програмою BRIDGE для учасників виборів.

Навчання відбувалося в інтерактивній формі. Учасники заходу здобули знання та вдосконалили практичні навички з навчання дорослих у рамках міжнародної методології BRIDGE, навчилися розробляти навчальні матеріали відповідно до методики навчання дорослих, оволоділи навичками фасилітатора через практику, покращили знання у сфері виборів та демократії.

Тренінг допоміг зміцнити та розширити коло національних фасилітаторів BRIDGE у контексті активного впровадження цієї міжнародної програми в Україні.