21 грудня 2022 року відбувся круглий стіл з Сімейного права

Надрукувати Надрукувати

21 грудня 2022 року відбувся круглий стіл в межах наукового гуртка з навчальної дисципліни «Сімейне право» під керівництвом ас. кафедри цивільного, господарського і фінансового права Ноги Петра Петровича.

Круглий стіл було присвячено «Актуальним проблемам теорії та практики сімейного права в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови».

В межах круглого столу учасники (студенти третього курсу) представили результати своїх досліджень (зокрема було розглянуто такі питання: проблеми укладення шлюбу за межами органів ДРАЦС в умовах воєнного стану, посвідчення юридичних фактів на ТОТ та застосування Намібійських винятків, проведення експертизи ДНК при встановленні факту батьківства (чи потрібна ексгумація?), спрощення процедури сімейного влаштування дітей в умовах воєнного стану, проблемні питання поширення режиму спільної сумісної власності подружжя на об’єкти авторського права, проблеми припинення режиму окремого проживання подружжя, теоретичні проблеми визначення питання «член сім’ї» та ін.).

Класично, в межах дискусії студенти мали змогу поділитися власними думками та поглядами на окремі питання, інститути сімейного права та сімейних правовідносин. Це стає можливим та особливо цікавим саме в межах сімейного права, оскільки, як нам відомо, сімейні відносини регулюються лише у тій частині, у якій це є допустимим і можливим з точки зору інтересів їх учасників та інтересів суспільства, а отже, безліч питань залишаються на розсуд учасників таких правовідносин (укладення шлюбних договорів, добровільні форми утримання та ін.). З огляду на це, обговорення теми дискусії відбулося активно в приємній передноворічній дружній атмосфері.

в новину Позитивне фото

Сподіваємося, в наступному році традиційно побачимося з новими третьокурсниками на курсі Сімейного права. До зустрічі!