21 березня 2023 р. відбулося засідання дискусійної групи “English Club” (керівники доц. Кравцова Н. Г., викл. Перебийніс Ю. В.) на тему “Heroines: Then and Now”

Надрукувати Надрукувати

Чергове засідання було присвячене борчиням за свої права у минулому та активним діячками сьогодення. Увазі учасників клубу було представлено низку презентацій. В. Рубан, М. Надь, К. Мараховська, О. Пархоменко й А. Колісник розповіли про Меган Коффі, Мері Еннінг, Ірену Сендлер, Мері Сікоул і Хіларі Лістер. Хоча їхні імена не є широковідомими, це не применшує внеску зазначених осіб у поступ людства.

А. Туманник, А. Сидоренко, О. Сенчук, І. Лобатенко та М. Кияшко підготували повідомлення про українок, які своєю боротьбою наближають перемогу у війні із російським агресором. Зокрема, йшлося про наших сучасниць волонтерок, культурних діячок, військових, юристок та державних службовиць Мирославу Ільтьо, Ірина Цілик, Руслану Величко, Лесю Ганжу, Ларису Денисенко, Вікторію Шинкаренко, Олену Герасим’юк, Галину Мінялук, Олену Полякову і Наталю Мусієнко.

Упродовж зустрічі першокурсники ознайомлись із подкастом про рух суфражисток із платформи BBC Learning English й едукаційними ресурсами із сайту British Council, завдяки чому мали змогу розширити свій словниковий запас, а також обговорити дискусійні питанння, дотичні до теми засідання.