Онлайн курси Програми Ради Європи HELP – безкоштовно!

Надрукувати Надрукувати

В рамках Проєкту Ради Європи впроваджується програма «HELP (Освіта в галузі прав людини для юристів) для України в тому числі під час війни» (далі – Програма HELP). Вона спрямована на підвищення кваліфікації нинішніх та майбутніх юристів (суддів, прокурорів, адвокатів та здобувачів юридичної освіти) для ефективного застосування європейських стандартів у галузі прав людини, в тому числі під час війни.    

Програма HELP підтримує 46 держав-учасниць Ради Європи у впровадженні Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та інших стандартів прав людини на національному рівні в університетській освіті та професійній підготовці.

Доступ до навчальних онлайн курсів HELP щодо європейських стандартів прав людини є безкоштовним.

Здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня можуть пройти базові HELP курси, такі як «Вступ до ЄКПЛ та ознайомлення з ЄСПЛ» або курс «Критерії прийнятності справ, поданих до ЄСПЛ» та інші.

Тематичні курси, наприклад «Кіберзлочини і електронні докази», «Діти мігранти і біженці» та «Протидія насильству щодо жінок та домашньому насильству» будуть цікаві здобувачам освіти другого (магістерського) рівня.

Всього на онлайн платформі HELP сворено 46 курсів, з яких 24 курсів перекладені і доступні українською мовою.

Детальна інформація наведена у додатку.