Професори інституту, члени НАПрН України Наталія Гуторова та Ігор Криницький взяли участь в роботі загальних зборів Академії

Надрукувати Надрукувати

9 червня у місті Києві за участі Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука відбулися загальні збори Національної академії правових наук України.

Напружене засідання тривало майже 12 годин. Рішення, прийняті на цьому зібранні правничої еліти нашої країни матимуть доленосний характер для подальшого розвитку правової науки та юридичної освіти в Україні. Розпочато новий етап реалізації наукового потенціалу в галузі держави і права.

Загальні збори оновили керівництво Академії та її відділень.

На посаду президента НАПрН України обрано Володимира Журавля, на посаду першого віце-президента – Олександра Бандурку, на посаду віце-президента – Олександра Скрипнюка. Членом президії Академії обрано Олександра Буханевича.

Академіками-секретарями відділень Академії обрані та затверджені: Наталія Оніщенко (відділення теорії та історії держави і права); Юрій Барабаш (відділення державно-правових наук і міжнародного права); Андрій Гриняк (відділення цивільно-правових наук).

Також одноголосно було позбавлено Віктора Медведчука статусу академіка НАПрН України (за державну зраду, антиукраїнську позицію та пособництво агресору).