Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Університету, щиро вітаю вас із днем Конституції

Надрукувати Надрукувати

website

Кожна прогресивна держава починається з Основного закону, який регламентує відносини всередині суспільства, створює зрозумілий і передбачуваний механізм взаємодії між нею та громадянином, спрямовує  міжнародну діяльність на розвиток і процвітання власного народу. Керуючись засадами верховенства права, наголошуючи на абсолютній цінності людини, її життя і здоров’я, честі й гідності, недоторканності та безпеки, Конституція незалежної України стала в один ряд із передовими країнами Європи і світу, назавжди залишивши тоталітаризм радянської пори в минулому.

З 28 червня 1996 року Україна офіційно і привселюдно обрала шлях гуманізму, закріпивши у першій статті своєї Конституції головним джерелом влади саме народ. Тому кожен із нас має відповідально і з повагою ставитися до букви закону, дотримуватися закріплених правил.

Наш Університет, який є визнаним лідером у галузі правничої підготовки молоді, рецензування і розробки юридичних документів будь-якого спрямування, абсолютно впевнений у тому, що демократія і розвиток можливі лише там, де права людини захищені, а рівність перед законом є нормою для всіх. Зараз, коли в Україні триває загарбницька війна, ці істини особливо актуальні й болючі, адже ми боремося за країну, свободу, ідентичність, право вибору – поняття, які у XXI столітті для прогресивного світу є звичайними і зрозумілими. Але для російського агресора нормою є беззаконня, споживацьке й зверхнє ставлення до власного громадянина, ганебна ідея меншовартості інших народів. Тому я вбачаю тут не лише бажання захопити нові території, отримати ресурси, а, головним чином, знецінити обраний нами європейський шлях, показавши, що дикунські методи і груба сила вищі за закон. Але я впевнений, українці дуже скоро доведуть ворогові протилежне, й остаточну перемогу ми відсвяткуємо після Гаазького трибуналу над головними військовими злочинцями сьогодення.

Вітаю вас із днем Конституції, бажаю, щоб мир, злагода і справедливість якнайшвидше знову запанували на нашій землі.

Слава Україні! Разом до Перемоги!