В Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки, присвяченої Василю Яковичу Тацію

Надрукувати Надрукувати

1-7

Сьогодні, 28 червня, у День Конституції України, в Університеті відбулася урочиста церемонія відкриття меморіальної дошки, присвяченої Василю Яковичу Тацію, Герою України та багаторічному ректору Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Біля адміністративного корпусу Університету зібралися керівники області та міста Харкова, містяни, науково-педагогічний склад, студенти та співробітники Університету, родина Василя Яковича та його друзі та учні.

Василь Якович Тацій був видатним юристом, науковцем і громадським діячем, який зробив значний внесок у розвиток юридичної науки та освіти в Україні. Він працював ректором Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з 1987 по 2020 рік, а з 2020 радник ректора, академік Національної академії наук України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державної премії України, Герой України.

«Василь Якович був тим ідеологом, який навколо себе згуртував коло однодумців із науковців, із народних депутатів, із державних діячів, які створили конституцію, яка вважається однією із найкращих у всьому світі», – зазначив ректор Анатолій Гетьман.

Василь Тацій пішов з життя 28 вересня 2022 року у віці 82 років.

Меморіальна дошка, встановлена на фасаді адміністративного корпусу Університету, стала не тільки символом вшанування пам’яті Василя Яковича Тація, вона нагадуватиме студентам, викладачам, гостям Університету та всім харків’янам про його беззаперечний внесок у розвиток юридичної науки та освіти в Україні.