15 листопада 2015 року Полтавський юридичний інститут відвідали представники Організації з безпеки та співробітництва в Європі Спеціальної моніторингової місії в Україні

Надрукувати Надрукувати

banner

15 листопада 2015 року Полтавський юридичний інститут відвідав представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі Спеціальної моніторингової місії в Україні Алессандро Нанні.

В межах заходу було проведено зустріч із студентами Полтавського юридичного інституту, протягом якої Алессандро Нанні ознайомив присутніх із загальними засадами функціонування Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, досягнутими результатами та планами на майбутнє. Представник ОБСЄ по завершенні виступу відповів на запитання студентів, які спровокували активну, цікаву та змістовну дискусію з питань забезпечення прав і свобод вимушено переселених осіб, підходів до налагодження соціального діалогу між представниками територіальних громад різних частин України, ролі молоді у врегулюванні соціальної кризи та інших гострих проблем.

По завершенні зустрічі Алессандро Нанні подякував за щиру зустріч та зацікавленість аудиторії у обговоренні поставленої проблематики та заохотив молодь до активізації власної громадянської позиції, в тому числі й шляхом залучення до проектів ОБСЄ. В рамках цієї пропозиції було запропоновано взяти участь у роботі молодіжних контактних груп.

Алессандро повідомив, що у відповідності зі своїм мандатом, щоб «сприяти діалогу на землю для того, щоб зменшити напруженість і сприяти нормалізації ситуації» Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні оголосила про запуск ініціативи «Молодіжних контактних груп», яка спрямована на розширення прав і можливостей молоді України в якості посередників у сфері налагодження діалогу та побудові комунікаційних зв’язків між молоддю з різних куточків України з метою нормалізації та стабілізації ситуації у державі.

Детальну інформацію про організацію роботи та участь у «Молодіжних контактних групах ОБСЄ» можна отримати за посиланнями:

https://sway.com/ZXEUpedc5GqyEjw1
http://goo.gl/forms/sNWyk6w8K1