20 вересня 2023 року викладач кафедри цивільного, господарського і фінансового права Полтавського юридичного інституту, к.ю.н. Губанова О.В. взяла участь в засіданні круглого столу, організованого Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, на тему: «Медіація як позасудовий спосіб врегулювання конфлікту»

Надрукувати Надрукувати

Захід проводився з метою обговорення актуальних питань позасудового врегулювання конфлікту в умовах воєнного стану і правових засад та порядку проведення медіації. До участі у ньому були залучені представники Координаційного центру з надання правової допомоги, регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сумської та Чернігівської областей, представники Полтавської обласної прокуратури, Державної установи «Центр пробації», судді, адвокати, медіатори.

Губанова О.В. виступила з доповіддю «Природа медіації як альтернативного способу вирішення правових спорів», в якій акцентувала увагу на соціально-правовій природі медіації, сутності та відмінностях медіації від інших форм переговорів та звернула увагу на окремих проблемних питаннях правового регулювання інституту медіації в Україні.