5 жовтня 2023 року в Полтавському юридичному інституті за участі студентів 3 курсу відбулося чергове відкрите засідання студентського наукового гуртка з Медичного права (керівник — д. ю. н., професор Пашков В. М.)

Надрукувати Надрукувати

У рамках наукового гуртка студенти дослідили питання щодо юридичної відповідальності медичних та фармацевтичних працівників за професійні правопорушення та детально розглянули правовий статус пацієнта.

Білик Марина та Назарко Лілія, студентки групи ПІ-33, надали юридичну оцінку несприятливих результатів лікування хворих; охарактеризували дефекти надання медичної допомоги та проаналізували загальні засади юридичної відповідальності медичних та фармацевтичних працівників. Особливу увагу доповідачі звернули на дисциплінарну, кримінальну та адміністративно-правову відповідальність медичних та фармацевтичних працівників у сфері охорони здоров’я.

Скляр Катерина та Стадник Дар’я, студентки групи ПІ-33, ознайомили слухачів з правами людини і окремих груп населення у сфері охорони здоров’я; поняттям та правовим статусом пацієнта, а також особливостями направлення громадян на лікування за кордон. Вказані питання викликали жваву дискусію щодо захисту прав пацієнтів у разі нещасного випадку або помилки лікаря.