30 жовтня 2023 р. відбулося засідання дискусійної групи “English Club” (керівники доц. Кравцова Н. Г., викл. Перебийніс Ю. В.) на тему “Magna Carta”

Надрукувати Надрукувати

Засідання дискусійної групи, присвячене «Великій хартії вольностей», у якій закладено основи концепції прав людини й створено передумови для утвердження верховенства права і виникнення британського парламенту, відбулося у режимі відео конференції сервісу Zoom. Увазі учасників клубу було представлено два навчальних мультиплікаційних фільми (“What is Magna Carta?” та “Magna Carta and the  Emergence of Parliament”). Отриману з них інформацію студенти змогли використати під час виконання завдань на формування термінологічного апарату й розвиток граматичної компетентності та подальшої дискусії, що була присвячена історії названого документа і його впливу на сьогодення.

Завдяки ознайомленню із освітніми ресурсами щодо парламентаризму у Великій Британії, наданими British Council, здобувачі освіти мали змогу розширити свій лексичний запас та розвинути навички говоріння у процесі обговорення дискусійних питань.