14.05.2015 відбулося засідання наукового гуртка з цивільного права

Надрукувати Надрукувати

Студентська молодь Полтавського юридичного інституту приймає активну участь у науковому житті інституту. Реалізовувати свої наукові здібності студенти можуть шляхом роботи у наукових гуртках. Одним із таких наукових гуртків є гурток з цивільного права, який проходить під керівництвом доц. Грекова Є.А. та ас. Гриценко Г.Г. на базі кафедри цивільного, господарського та екологічного права планове засідання якого відбулося 14.05.2015 року.

На засіданні члени наукового гуртва мали можливість заслухати доповідь Владислава Глушка на тему : “Спірні питання правового регулювання прав на службовий твір“. В ході викладу матеріалу доповідач звернув увагу на проблеми, які існують у сфері інтелектуальної власності підставою виникнення яких є розбіжності між Законом України “Про авторське право та суміжні права” та Цивільним Кодексом України. По-перше, немає єдності наукових поглядів стосовно наділення працівника та роботодавця майновими правами на службовий твір. По-друге, відсутність чіткого механізму реалізації особистих немайнових та майнових прав інтелектуальної власності на службовий твір працівником та роботодавцем. По-третє, судова практика щодо вибору норм, які підлягають застосуванню у випадку колізій між Цивільним кодексом України та Законом України “Про авторське право та суміжні права”.

Дані питання викликали дискусію між членами гуртка в ході якої було вирішено, що чинне законодавство потребує змін, які б змогли усунути колізії, полегшити розуміння та практичне застосування норм, що стосуються майнових прав на службовий твір.