28.05.2015 відбулося засідання наукового гуртка з цивільного права

Надрукувати Надрукувати

28 та 29 травня 2015 року у стінах Полтавського юридичного інституту в межах роботи гуртка з цивільного та сімейного права (під керівництвом викладачів кафедри цивільного, господарського та екологічного права Грєкова Євгена Анатолійовича та Гриценко Галини Григорівни) студенти 3-ого курсу провели модельне судове засідання.

Навчальне правосуддя здійснювалося в межах розгляду цивільної справи за позовом про відшкодування майнової, моральної шкоди та шкоди, завданої здоров’ю, внаслідок ДТП. Складність справи була обумовлена не лише необхідністю дослідити повно та всебічно обставини складної справи, але й тим, що позов було пред’явлено одразу до 4-ох відповідачів. Саме тому служителями Феміди виступали 3 студентів, які діяли як один головуючий суддя. Процесуальну родзинку судового засідання склали не лише заявлення відводу суду через недовіру (який, до речі, не було задоволено), але й активний захист прав судом, коли було поновлено права не лише шляхом часткового задоволення позовних вимог, але й винесено окрему ухвалу суду, якою повідомлено правоохоронні органи про можливе вчинення кримінального правопорушення. Студенти змогли аргументовано довести свою правову позицію, через що увесь процес розгляду справи був максимально наближений до реального здійснення правосуддя.

Щиро дякуємо усіх, хто приймав участь в організації та проведенні цього заходу, і бажаємо творчої наснаги та найголовніше – не зупинятися на досягнутому!