Шановні студенти, аспіранти, викладачі та співробітники Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, сьогодні ми відзначаємо День пам’яті Героїв Крут

Надрукувати Надрукувати

Screenshot_5

Ця знакова подія в історії України стала символом справжнього патріотизму, незламності і звитяги у боротьбі за незалежність. Схиляємо голови перед подвигом і жертовністю студентів, які загинули у нерівному бою з більшовиками в січні 1918 року, виборюючи волю Батьківщині.

Гірко визнавати, що сьогодні ми на власні очі спостерігаємо жахливе повторення трагедії сторічної давнини: вже два роки поспіль сучасні українські студенти разом із тисячами воїнів зі зброєю в руках захищають Україну від нащадків тих самих більшовиків. Багато представників університетської родини були змушені залишити навчальні аудиторії, друзів, рідних, улюблені хобі та теплі оселі, щоб на кривавих полях битв нищити солдатів російської армії, які вкотре зазіхнули на нашу незалежність.

Як правознавці, ми маємо оберігати та захищати права і свободи громадян, невідступно йти шляхом розвитку і демократії, чинити опір будь-яким замахам на територіальну цілісність нашої держави та спроби затягнути українців у прірву диктатури. Колектив Університету навіть під час війни працює сумлінно й безстрашно, адже ми впевнені, що наша країна повинна залишатися місцем, де діє закон, а правосуддя є невід’ємною частиною суспільного життя.

Нехай цей день нагадає нам про важливість єдності, мужності та національної самосвідомості, а світла пам’ять Героїв Крут стане джерелом натхнення та сили в усіх зусиллях на шляху побудови справедливого суспільства у вільній країні.

Ректор Університету Анатолій Гетьман