23 грудня 2015 р. студенти першого курсу Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого урочисто підписали Декларацію Правди та Гідності

Надрукувати Надрукувати

Майбутнє України залежить від нової генерації громадян – молоді та студентства, бо саме цьому поколінню випала відповідальна місія – відроджувати Батьківщину, розбудовувати та утверджувати в світі імідж нової України – освіченої, професійної, відповідальної країни, де немає місця корупції, зраді, підступності, адже саме заради такої України відлетіли у вічність білими лелеками герої Небесної Сотні, воїни АТО, легендарні українські кіборги.

Усвідомлюючи доленосне покликання сучасного студентства, студентсько-викладацький колектив Полтавського юридичного інституту 23 грудня 2015 р. започаткував нову традицію – підписання Декларації Правди та Гідності студентами першого курсу.

На непересічному значенні цієї події наголосили Голова Ради студентського самоврядування Полтавського юридичного інституту Васько В. та директор інституту, доктор юридичних наук, професор Гуторова Н.О. Від батьків до першокурсників звернувся Стрілець В.В., який підкреслив виняткове значення морально-етичних чинників у ставленні до навчання і поведінці студентів. Їхні виступи вказали на необхідність використання європейського досвіду у відносинах між студентами і викладачами, закликали керуватися в навчально-виховному процесі основними положеннями Бухарестської декларації етичних цінностей вищої освіти у Європі, прийнятої у 2005 р.

Підписання Декларації Правди та Гідності студентами першого курсу символізує факт народження нових відносин у навчальному процесі, заснованих на професіоналізмі, взаємоповазі учасників освітнього процесу, чесності під час складання іспитів, прозорості процесу оцінювання знань.

Студенти-першокурсники одностайно підтримали основні положення Декларації Правди та Гідності і поставили під нею свої підписи. На завершення учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, що віддали життя за незалежність України, та пообіцяли всі свої знання і вміння спрямовувати на благо Батьківщини, керуватися в своїй майбутній професійній діяльності принципами інтелектуальної свободи та соціальної відповідальності, що дозволить уникнути лицемірства та корупції.

20151223_signing_of_the_declaration_05