А Ви були в РУП? Або як студенти Інституту відвідали Полтавське районне управління поліції Полтавської області

Надрукувати Надрукувати

18 квітня 2024 року студенти Інституту (групи 21-ПІ, групи 22-ПІ та студенти курсу навчальної дисципліни «Демократія: від теорії до практики») відвідали  Полтавське районне управління поліції Полтавської області разом із кураторами та викладачами (заступником директора із навчальної та виховної роботи, доцентом кафедри Шевчиком О.С., доценткою кафедри Полховською І.К., асистентом кафедри Ногою П.П.).

Присутнім було не лише продемонстровано спорядження поліцейських, але й надано можливість його оглянути, приміряти.

Особливу зацікавленість у студентів викликала сучасна кімната для затриманих, конфігурація якої дозволяє гарантувати права останніх, зокрема право на конфіденційне спілкування з адвокатом. Загалом, достатньо багато уваги в межах проведеної лекції працівниками поліції було приділено механізмам дотримання прав затриманих.

Студенти мали можливість поспілкуватися з поліцейськими, дізнатися про їх роботу, про те, з якими викликами вони стикаються щодня, а також про те, які якості та навички необхідні для роботи в поліції.

На завершення екскурсії студенти подякували поліцейським за цікаву та інформативну екскурсію. Відвідування Полтавського районного управління поліції стало для студентів Інституту цінним досвідом, який допоміг їм краще зрозуміти роботу поліції.