Студенти Полтавського юридичного інституту відвідали Представництво Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області

Надрукувати Надрукувати

8 травня 2024 року в межах вивчення дисципліни Конституційне право України доц. Полховська І.К. разом зі студентами другого курсу відвідали Представництво Уповноваженого Верховної Ради України у Полтавській області. Для студентів було проведено інформаційне заняття на тему «Діяльність Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини». Участь у заході взяли Перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко і Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Полтавській області Владислав Носенко.

Під час заняття говорили про: діяльність Уповноваженого у сфері захисту прав людини; основні напрямки роботи інституції Офіс Омбудсмана України;

практику моніторингових візитів, а також регулярні відвідування до місць несвободи; позитивні кейси поновлення прав осіб на території Полтавської області; механізм захисту прав і свобод людини і громадянина.

Проведення таких інформаційно-практичних заходів є надзвичайно важливим для майбутніх правників, оскільки студенти підвищують правову обізнаність щодо важливості дотримання і захисту прав і свобод людини у правовій державі, загалом формують уявлення про діяльність органів публічної влади в Україні.