Полтавський юридичний інститут став майданчиком для важливої зустрічі керівників закладів вищої юридичної освіти та правничих шкіл України

Надрукувати Надрукувати

9 липня на базі Інституту відбувся Всеукраїнський форум керівників закладів вищої юридичної освіти  щодо реалізації Всеукраїнського освітнього Проєкту «Незламні правничі школи України», проведення якого стало можливим при підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми USAID «Справедливість для всіх».

У заході прийняли участь учасники учасники проєкту, керівники закладів вищої юридичної освіти України та очільники правничих шкіл України. 

В межах форуму відбулося підведення підсумків реалізації проєкту «Незламні правничі школи України», урочисте вручення дипломів і сертифікатів керівникам ЗВО та їх структурних підрозділів – учасникам проєкту, а також сертифікатів науково-педагогічним працівникам-спікерам, обговорення деталей та створення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація керівників закладів вищої юридичної освіти України».

В рамках заходу: відбулися вітальні промови від ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Анатолія Гетьмана, народного депутата України Юлії Гришиної, директора Центру українсько-європейського наукового співробітництва Михайла Віхляєва, юридичного радника Програми USAID «Справедливість для всіх» Артема Шаіпова; було презентовано підсумки реалізації проєкту «Незламні правничі школи України». Доповідачами виступили: 

  • Тетяна Коломоєць, декан юридичного факультету Запорізького національного університету, співкоординатор проєкту;
  • Василь Білоус, керівник Центру криміналістичних інновацій Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого;
  • Ірина Сопілко, в.о. декана юридичного факультету Національного авіаційного університету;
  • Людмила Корнута, відповідальна за практику Національного юридичного університету “Одеська юридична академія”;
  • Єгор Назимко, перший проректор Донецького державного університету внутрішніх справ.

Також було презентовано та обговорено проєкт Статуту Всеукраїнської громадської організації «Асоціація керівників правничих шкіл України». Відбулися установчі збори з обранням керівних органів новоствореної організації (директор Інституту Ігор Криницький увійшов до складу Правління асоціації).

Захід став знаковою подією для юридичної освіти України. Проєкт «Незламні правничі школи України»  згуртував правничі школи країни, сприяв обміну досвідом та кращими практиками, а також став потужним стимулом для розвитку юридичної освіти в умовах нових викликів. Створення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація керівників правничих шкіл України» відкриває нові можливості для співпраці та подальшого розвитку юридичної освіти в Україні.