К.ю.н., доцентка Олена МЕЛЬНИК взяла участь у ІІ Школі адміністративної процедури (м. Львів)

Надрукувати Надрукувати

11-12 липня 2024 року за підтримки проєкту Європейського Союзу EU4PAR2 спільно із Міністерством юстиції України, Національною академією правових наук України та Львівським університетом ім. Івана Франка проведено ІІ Школу адміністративної процедури, участь у якій взяла к.ю.н., доцентка, асистентка кафедри конституційного, адміністративного, екологічного та трудового права - Олена Мельник.

Декілька активних днів, насичених спілкуванням офлайн з колегами, суддями адміністративних судів, представниками  Кабінету Міністрів України та іноземними колегами. Обговорення ідей та актуальних питань реалізації Закону України “Про адміністративну процедуру” та пошук відповідей у змістовних дискусіях; досвід впровадження адміністративної процедури від колег з Латвії; і надзвичайно цікава робота в командах по вирішенню реальних  кейсів, наукові роздуми та формування позицій.

На заході звучали ідеї та думки від  науковців у сфері адміністративного права і процесу, юристів-практиків та колег з Латвії,  які у своєму поєднанні формували найбільш ефективні підходи до вдосконалення окремих питань адміністративної процедури. Зокрема, обговорювали поточний стан впровадження Закону України “Про адміністративну процедуру” (в тому числі зміни у законодавстві та проєкти законів № 10161, № 11150, “Про звернення” та КУпАП;).

Іноземні гості заходу поділилися досвідом впровадження адміністративної процедури у Латвії: Яутріте БРІЕДЕ – д.ю.н., професорка, суддя Конституційного Суду Латвії; Юріс Стінка – експерт ЕUR4PAR. Організатори-модератори заходу розкрили окремі питання впровадження Закону: к.ю.н., заступник голови Центру політико-правових реформ Віктор ТИМОЩУК;  к.ю.н., доцентка кафедри адміністративного права Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Ірина БОЙКО;  д.ю.н., професор Львівського університету ім. І. Франка Андрій ШКОЛИК.