18 жовтня 2024 р. відбулося засідання дискусійної групи “English Club” (керівники ст. викл. Кравцова Н. Г., ст. викл. Перебийніс Ю. В.) на тему “Constitutional Law in the UK”.

Надрукувати Надрукувати

Засідання дискусійної групи, присвячене першому документові, що заклав основи концепції прав людини й створив передумови для утвердження верховенства права та виникнення парламенту Великої Британії, – «Великій хартії вольностей» (“Magna Carta”), відбулося у режимі відеоконференції сервісу Zoom. Першокусники ознайомились із двома навчальними мультиплікаційними фільмами, що стосувались окреслених питань, що дало їм змогу виконати лексичні та граматичні завдання й взяти участь у подальшій дискусії, присвяченій як історії названого документа, так і його значення для сучасності.

Завдяки ознайомленню із освітніми ресурсами щодо парламентаризму у Великій Британії від British Council, British Library та UK Parliament учасники клубу мали змогу активно розширювати свій лексичний запас, зокрема формувати термінологічний апарат, удосконалювати граматичну компетентність, а також розвивати навички говоріння у процесі обговорення спірних питань.