Навчання студентів Полтавського юридичного інституту у Латвійському університеті за програмою «Spring School 2016»

Надрукувати Надрукувати

З 10 березня по 10 червня 2016 року студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Денисенко Олеся, Долга Юлія, Пахомова Валерія та Уссов Вадим, які пройшли конкурсний відбір, були направлені на навчання до Латвійського університету за програмою «Spring School 2016».

20160425_latvia_students_03

У Латвійському університеті студенти навчаються на факультеті Соціальних наук, де опановують семестрову програму, яка охоплює питання теорії створення і функціонування Європейського Союзу та процес формування і реалізації його політики, інновації урядування та публічного менеджменту, європеїзації країн-членів та кандидатів у члени Європейського Союзу.

Навчальний семестр складається з наступних курсів: Europeanization: from partnership to membership, Foundation of the European Union, Governance innovations and management of the European Union, Seminar: politics and policy in Latvia. Учасники весняної школи European Union Studies регулярно візитують лекції запрошених викладачів з інших країн.

Навчальна програма курсу Seminar: politics and policy in Latvia включає в себе навчальні візити та філд-тріпи до державних установ, що розташовані в Латвії.

 

Студенти відвідали Міністерство закордонних справ, де обговорили важливі питання у сфері міжнародних відносин з Міністром закордонних справ Латвії Е. Ринкевичем

 

Під час візиту до Сейму студенти зустрілися зі спікером Латвійського Парламенту Інарою Мурніеце, Надзвичайним і Повноважним Послом України в Латвійській Республіці Є. Перебийносом, групою депутатів латвійського Сейму та 11 народними депутатами України, які перебувають у Ризі з робочим візитом 4-8 квітня

 

Студенти відвідали Посольство України в Латвії

 

Студентський парламент Латвійського університету

 

Студенти біля пам’ятника Т.Г. Шевченку в Ризі

Окрім цього, студенти відвідали EU House та конференцію “Challenging times for the Republic of Moldova”, організованої Посольством Румунії та Молдови, а також музей війни в Ризі.