День відкритих дверей у Полтавському юридичному інституті

Надрукувати Надрукувати

22 жовтня 2016 року відбувся День відкритих дверей у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Майбутніх абітурієнтів привітно зустрічали викладачі та студенти Полтавського юридичного інституту, гостинно запрошуючи в актовий зал, де на екранах постійно поновлювалася й відтворювалася інформація щодо правил вступу у вищі навчальні заклади в 2017 році.

Перед абітурієнтами та їхніми батьками виступив заступник директора з навчальної та наукової роботи О.М.Лемешко, котрий познайомив присутніх з основними правилами прийому до Полтавського юридичного інституту в 2017 році, розповів про зміни в законодавстві щодо вступу до вишів, про важливість вибору майбутньої професії та престижність професії юриста. Олександр Миколайович Лемешко також повідомив присутніх про відкриття на базі інституту військової кафедри.

З інформацією про напрямки підготовки магістрів, про можливості працевлаштування і міжнародні зв’язки Полтавського юридичного інституту виступив завідувач кафедри цивільного, господарського та екологічного права, доктор юридичних наук професор В.М.Пашков.

До абітурієнтів звернулася й доктор філософських наук, професор, завідувач кафедри гуманітарних та соціально-економічних навчальних дисциплін С.В.Куцепал, котра розповіла про матеріально-технічну базу Полтавського юридичного інституту, про зміст гуманітарних дисциплін, які викладаються на кафедрі, та ті компетенції, які необхідні у практичній діяльності юристів. Світлана Вікторівна повідомила про роботу кураторів, організацію позааудиторної роботи зі студентами, про виховні заходи, які проводяться в інституті.

До слова була запрошена і доцент кафедри кримінального та адміністративного права та процесу І.К.Полховська, яка розповіла про напрямки роботи кафедри, наукову роботу студентів та проведення наукових конференцій, у яких беруть участь студенти, про можливість наших студентів навчатися за кордоном відповідно до угод, укладених керівництвом університету.

Після виступів викладачів та відповідей на запитання абітурієнти мали можливість взяти участь в екскурсії по інституту: відвідати басейн, тренажерний зал, бібліотеку, навчальні аудиторії, кімнату в гуртожитку, їдальню.