Перша зустріч у «Музичній вітальні»

Надрукувати Надрукувати

Перша зустріч у «Музичній вітальні»

9 листопада 2016 року у «Маминій хаті» їдальні Полтавського юридичного інституту відбулася перша зустріч студентів у «Музичній вітальні». Господинею вечора була доцент кафедри гуманітарних та соціально-економічних навчальних дисциплін С. О. Лебеденко. Тема цієї зустрічі – «Українська пісня як мова солов’їна».

У «Маминій хаті» гостей зустріли працівники їдальні в українських костюмах і з великим короваєм, спеченим власними руками. Прозвучали теплі, приємні слова побажання здоров’я і наснаги у навчанні. Після вечора цим короваєм і трав’яним чаєм пригостилися всі студенти.

img_3367

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Атмосфера зустрічі була теплою і привітною. У «Музичній вітальні» прозвучав запис української народної пісні «Летіла зозуля» у виконанні Українського народного хору імені Григорія Верьовки, попурі на тему українських народних пісень у виконанні студента першого курсу Валерія Продайводи (акордеон), а пісню «Ой ти, місяцю» виконала під акомпанемент кобзи студентка другого курсу Оксана Мельник. Бурхливими оплесками дякували цих виконавців гості вітальні.

img_3409

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_3371

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Прозвучали й українські пісні сучасних авторів і гуртів у виконанні студентів Анни Бульби, Юліїі Понятенко, Катерини Худякової й Ігоря Бережного, Вікторії Мизнікової, Владислави Манжури й Владислави Міненко.  Проте у «Музичній вітальні» звучала не тільки українська пісня, а й українське слово – вірші про українську пісню, про кохання, про українську мову, про матір і взагалі про життя. Свої власні вірші прочитали студенти Інна Сиза, Арміне Мелконян, Марина Матвієнко, а вірші інших авторів декламували Ольга Засядько, Юліана Олійник, Анна Галаур.

img_3386

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img_3394

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Безумовно, родзинкою «Музичної вітальні» була музика пісенна, разом із цим звучали й музичні композиції, які на піаніно виконали Володимир Шевела та Владислав Кошельник.

img_3381

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зустріч у «Музичній вітальні» завершилася піснею «Червона рута», яку учасники виконали всі разом під акомпанемент Володимира Шевели.

Перша зустріч відбулася. Усі учасники й господиня вечора висловили бажання зустрітися знову. Отже, до нових зустрічей!