7 грудня 2016 року в Полтавському юридичному інституті було проведено науково-практичний семінар «Формування громадянської компетентності особистості засобами сучасної освіти».

Надрукувати Надрукувати

Науково-практичний семінар

«Формування громадянської компетентності особистості

засобами сучасної освіти»

7 грудня 2016 року в Полтавському юридичному інституті було проведено науково-практичний семінар «Формування громадянської компетентності особистості засобами сучасної освіти». Фундаторами цього заходу виступили Полтавський юридичний інститут та Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського. У семінарі взяли участь вчителі та учні м. Полтави та Полтавського району, а також вчителі й учні Карлівського, Лохвицького, Миргородського, Гадяцького, Решетилівського, Машівського, Глобинського, Диканського, Лубенського, Кременчуцького, Новосанжарського, Шишацького, Кобеляцького, Хорольського та інших районів Полтавської області.

dsc_9879

dsc_9890

Із вступним і привітальним словом до учасників семінару звернулися В.М.Божко – доктор юридичних наук, професор кафедри кримінального та адміністративного права та процесу Полтавського юридичного інституту та І.О.Міщенко – методист відділу гуманітарних дисциплін Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського. Вони наголосили на тому, що такі зустрічі стали вже традиційними і є важливими як для учнів, так і для вчителів, оскільки виховання свідомого громадянина, розвиток правової освіти і правової культури є актуальними в сучасній Україні.

 dsc_9914

dsc_9930

Програма науково-практичного семінару складалася з двох частин: теоретичної і практичної. У першій частині з промовами виступили: С.О.Лебеденко, доцент кафедри гуманітарних та соціально-економічних дисциплін – «Громадянська компетентність як умова успішності особистості» та Владислав Васько, голова ради студентського самоврядування – «Полтавський юридичний інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого: будні і свята».

dsc_9951

Цікавою була друга частина – практична, яка складалася з майстер-класу «Судове красномовство як умова успішної адвокатської діяльності» (керівник А.А.Бражник, кандидат юридичних наук, асистент кафедри кримінального та адміністративного права та процесу ПЮІ, студенти ІІІ курсу Наталія Тарасенко, Олена Кашуба, Ірина Россохата), експрес-майстерні «Таємниці та можливості судової експертизи» (керівник О.А.Панасюк, асистент кафедри кримінального та адміністративного права і процесу ПЮІ) та міні-тренінгу «Як захистити права споживачів при купівлі товарів» (керівник А.Р.Шимко, кандидат юридичних наук, асистент кафедри цивільного, господарського та екологічного права ПЮІ).

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be3

 

Після цікавої і плідної роботи учасники науково-практичного семінару мали можливість оглянути приміщення інституту, ознайомитися з умовами навчання й проживання студентів: відвідали басейн, тренажерний зал, бібліотеку й навчальні аудиторії, кімнату й кухню в гуртожитку, їдальню. Із великим задоволенням і цікавістю вчителі й учні оглянули експозицію стінгазет на логічну тематику,  підготовлених студентами І курсу Полтавського юридичного інституту.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be1