Між Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та Університетом технології, бізнесу і дизайну (Німеччина) був підписаний Договір про співробітництво в галузі програм вищої освіти

Надрукувати Надрукувати

Між Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та Університетом технології, бізнесу і дизайну (Німеччина) був підписаний Договір про співробітництво в галузі програм вищої освіти.

 hsw_juraunicharkiw_0922

Підписання договору відбулося 09.12.2016 року у місті Вісмар (земля Мекленбург — Передня Померанія), за місцем розташування Університету технології, бізнесу і дизайну (Німеччина).

Договір передбачає співробітництво в області програм вищої освіти за освітньою програмою «Магістр права», спеціалізація «Європейської бізнес право». Відповідно до цього договору студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого отримують унікальну можливість вступивши на навчання до магістратури, за два роки отримати освіту за інтегрованими навчальними навчальними планами ВНЗ – партнерів. Перший і третій семестри навчання відбуватиметься в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, другий і четвертий – в Університеті технологій, бізнесу і дизайну (м. Вісмар, Німеччина).

hsw_juraunicharkiw_0911

Після закінчення навчання та успішного проходження підсумкової атестації студенти отримають диплом магістра права України та диплом магістра права Німеччини.

image-0-02-05-f954d76ce4953caee08be5827dd0e48bc824c722fdd03438f26b3308d7dccae9-v

Для підписання договору та підготовки відповідної Програми навчання до Німеччини була направлена делегація в складі першого проректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, доктора юридичних наук, професора Юрія Битяка (керівник делегації), директора Полтавського юридичного інституту, доктора юридичних наук, професора Наталії Гуторової та завідувача кафедри цивільного, господарського та екологічного права доктора юридичних наук Віталія Пашкова.


hsw_juraunicharkiw_0927

Від Університету технології, бізнесу і дизайну (Німеччина) у переговорах та підписанні договору приймали участь ректор університету, доктор права, професор Бодо Віеганд-Хофмайстер; директор інституту східного права доктор права, професор Андреас Штайнінгер, доктор права, професор інституту східного права Ганс-Йоахім Шрамм, асистент інституту східного права Дмітрій Олейнік.

 
hsw_juraunicharkiw_0929

В.М. Пашков