31 березня 2017 року відбулося чергове засідання наукового гуртка з аграрного, екологічного та земельного права!

Надрукувати Надрукувати

На гуртку були присутні керівники к.ю.н., доц. Батигіна О.М., к.ю.н., доц. Троцька М.В., к.ю.н., ас. Задихайло Д.Д. та студенти 4 курсу.

Загальною темою засідання № 3 була «Державна підтримка сільського господарства в Україні». Кожен студент висвітлював окремий напрямок державної підтримки. Зокрема, студент групи ПІ-41 Лазоренко Олександр відкрив засідання з темою «Загальна характеристика державної підтримки в Україні. Податкова підтримка». Наступними були студенти групи ПІ-41 Крамар Анастасія та Бутко Валерія, які розкрили слухачам сутність бюджетної, цінової та кредитної підтримки аграріям від держави. Студентка групи ПІ-41 Гайдук Анна поділилася із аудиторією цікавою доповіддю про особливості страхової підтримки сільському господарству, де зазначила про переваги та недоліки страхування села в Україні, а також про найдосконаліші світові моделі страхування сільського господарства, такі як іспанська, американська, канадська та шведська. Закрив засідання гуртка студент групи ПІ-41 Білоусов Микола, який проаналізував організаційно-регуляторну підтримку в Україні. Досить цікавим було його порівняння державної підтримки сільського господарства в Україні та Республіці Білорусь. Дане порівняння викликало жваву дискусію. Студенти із задоволенням послухали про досвід сусіда України та зробили для себе певні висновки. Кожна доповідь була підкріплена презентацією. Також Білоусов М. показав цікавий фільм про сьогоднішній стан села у Білорусі.

Наступне засідання планується провести через два тижні, на якому студенти розглянуть тему щодо паювання земель сільськогосподарського призначення через дрібні її аспекти.