Культурне життя

Надрукувати Надрукувати

Соціально-виховна робота є невід’ємною складовою педагогічного процесу, оскільки сприяє формуванню світоглядних, етичних, ціннісних та громадянських компетенцій. Студенти нашого вузу мають змогу не лише продемонструвати здібності до вивчення теоретичних дисциплін та набуття практичних навичок, а й розкрити свій творчий потенціал, продемонструвати свої таланти. Тому виховна робота в Полтавському юридичному інституті відбувається за кількома рівнями.

По-перше, це ті виховні заходи, що проводяться викладачами спільно з Студентським Парламентом, серед найбільш вдалих та яскравих можна назвати Конкурс стінгазет, філософський КВН, змагання команд КВН між курсами, щорічну презентацію груп першого курсу.

18 листопада 2014 року вперше в Полтавському юридичному інституті було проведено конкурс краси та талантів, гаслом якого стала назва одного з конкурсів – «Я – Українка, я цим пишаюсь». Участь у конкурсі взяли представниці усіх курсів інституту, а також студентки Полтавського юридичного коледжу. Свято вийшло яскравим, дівчата розповідали про себе, демонстрували свої таланти, змагалися у патріотичному конкурсі. Переможницею стала студентка 5 курсу Соловей Альона.

По-друге, виховні заходи, які проводяться кураторами груп – виховні бесіди, відвідування театрів, музеїв та виставок.

По-третє, участь студентів та викладачів Полтавського юридичного інституту у загальноміських закладах – «Парад вишиванок», вшанування пам’яті Тараса Шевченка, покладання квітів до Меморіалу Солдатської слави.

Одне з головних завдань виховної роботи – розкриття краси та величі рідного краю, цьому сприяє робота Краєзнавчого клубу, у межах роботи якого проводяться екскурсії музеями міста Полтави (музей Космонавтики, музеї-садиби В.Г.Короленка, І.П.Котляревського, музей міліції, Краєзнавчий музей та інші, відвідування вистав Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя та зустрічі з акторами театру, екскурсії пам’ятними місцями України. Останніми роками студенти Полтавського юридичного інституту взяли участь у таких екскурсіях: «Шляхами козацької слави» (Суботів – Чигирин – Келеберда), «Історичними шляхами нашої батьківщини» (Охтирка – Тростянець – Суми – Путивль), «Вивчаємо традиції українського народу» (Київ – Пирогово), «Історія й мистецтво Дніпропетровщини» (Петриківка, Новомосковськ – Дніпропетровськ) та інші.

У Кімнаті естетичного виховання, яка створена у Полтавському юридичному інституті, студенти могли переглянути виставку картин полтавського художника В.О.Трохимця-Милютіна, приватну колекцію сувенірних горщиків полтавки Л.М.Корнєвої, вишиті руками полтавський майстринь рушники, фотороботи студентів Інституту.

Зранку 2 вересня 2015 року в Полтаві відбулося урочисте покладання квітів до Меморіалу Солдатської Слави з нагоди 70-ї річниці закінчення Другої світової війни. 2 вересня 1945 року вважається днем офіційного завершення Другої світової війни, оскільки саме цього дня на борту американського лінкора ББ-63 «Міссурі» був підписаний формальний акт про беззастережну капітуляцію Японії, останнього активного союзника фашистської Німеччини.

Студенти та викладачі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого долучилися до цього заходу, поклали квіти до Вічного вогню та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Цього дня до Меморіалу Солдатської Слави прийшли ветерани Другої світової війни, щоб віддати шану героям, які поклали своє життя задля мирного неба.

26 травня 2015 року відбулася екскурсія учнів 10-го класу Диканської гімназії №2 до Полтавського юридичного інституту

Школярі ознайомилися з умовами навчання та проживання студентів, дізналися про умови вступу та перспективи навчання в інституті.

6 червня 2015 р. у затишній актовій залі Полтавського юридичного інституту відбулися урочисті збори, присвячені десятому, ювілейному випуску студентів-бакалаврів. Вони розпочалися із оголошення заступником директора Селіховим Дмитром Анатолійовичем наказу про відрахування студентів четвертого курсу і видачу їм дипломів, після чого вітальне слово виголосила директор Інституту Гуторова Наталія Олександрівна. Вона привітала випускників та їхніх батьків із цією знаменною подією та побажала знайти гідне застосування отриманих за роки навчання теоретичних знань та практичних навичок. Директор наголосила, що Інститут назавжди залишається рідною домівкою для випускників, а також запросила їх продовжити навчання у магістратурі Інституту.

До побажань директора приєдналися і завідувачі кафедр Куцепал С.В., Козаченко А.І., Гринько Л.П., Лемешко О.М.

Привітання пролунали із вуст студентів молодших курсів Полтавського юридичного інституту та Полтавського юридичного коледжу Худолій Т., Павлюка А., Калюжного К., Закаблук К., Кравченко А., Шаповал А., які виконали для випускників кілька номерів художньої самодіяльності.

Із побажанням доброї долі та творчих здобутків звернулись до випускників куратори академічних груп. Вони вийшли на сцену разом зі студентами своїх груп та вручили їм усім грамоти, звернувши увагу присутніх на їхні успіхи та звершення у навчанні, науковій діяльності, громадському житті та спортивні досягнення.

Студенти висловили теплі слова вдячності професорсько-викладацькому складу Інституту та підкреслили, що пишаються тим, що навчалися у одному з найкращих вищих навчальних закладів України. Вони говорили про перспективи, які відкриваються перед ними завдяки отриманим знанням і вмінням, та запевнили всіх, що ніколи не забудуть про свою альма-матер та будуть гідно нести звання її випускника.

 

1 вересня 2015 року в актовому залі Полтавського юридичного інституту відбулися заходи щодо святкування Дня знань та посвяти першокурсників у студенти. У цьому щорічному святі взяли участь студенти-першокурсники, їхні батьки, викладачі інституту.

Урочистості розпочалися із оголошення ведучими свята Андрієм Павлюком та Тетяною Худолій наказів ректора Національного юридичного університету імена Ярослава Мудрого Василя Яковича Тація про зарахування студентами першого курсу денної форми навчання 102 осіб.

Із привітальним словом до студентів звернулася директор Полтавського юридичного інституту, доктор юридичних наук професор Наталія Олександрівна Гуторова. Її виступ розпочався закликом вшанувати пам’ять загиблих борців за волю і незалежність нашої держави хвилиною мовчання. Директор інституту висловила надію, що навчальний заклад стане другою домівкою для студентів – справжньою alma mater, побажала присутнім у залі творчої наснаги, успіхів у навчанні. Привітання пролунало й від голови студентського парламенту Владислава Васька.

Першокурсники прийняли клятву студента, яку урочисто оголосили Аліна Януш та Дмитро Микитенко.

До привітань приєдналися завідувачі кафедр Полтавського юридичного інституту С.В. Куцепал, В.М. Пашков, А.І. Козаченко, Л.П. Гринько, О.М. Лемешко. На сцену були запрошені й викладачі, які працюватимуть зі студентами-першокурсниками: Д.А. Селіхов, В.В. Стрілець, М.І. Любченко, С.О. Лебеденко, Н.Г. Кравцова, А.П. Кравченко, Г.А. Прохазка, Ю.В. Перебийніс, О.Г. М’якота. Вони коротко розповіли про навчальні дисципліни, які викладатимуться на першому курсі, та побажали студентам наполегливо оволодівати знаннями, примножувати традиції Полтавського юридичного інституту, бути гідним високого знання юриста й громадянина України, використовувати отримані знання на благо людям, бути щасливими й здоровими.

У залі панувала урочиста й одночасно затишна атмосфера. Привітання й побажання тепло сприймалися всіма учасниками заходу. А після привітань першокурсники пішли слухати перші у своєму житті академічні лекції.

19 вересня, напередодні Дня міста, у Полтаві відбулося грандіозне дійство під назвою «Полтава вишивана». Традиційно до проведення свята активно долучилися викладачі С.В. Куцепал, В.В.Стрілець, А.І. Козаченко, М.І.Любченко, Ю.В.Перебийніс, О.С. Шевчик, А.С. Сидоренко, О.Д. Новак, Т.О. Михайліченко та студенти Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, а також студенти Полтавського юридичного коледжу. Під час святкової ходи колона учасників пройшла маршем від  Соборного майдану до Театральної площі, демонструючи своє вишукане та неповторне вбрання.

Вишиванка сьогодні як ніколи набуває важливого значення, вона являє собою національну святиню, бо символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь, ми хочемо висловити свою національну позицію, показати, що український народ сильний духом, незламний і неподільний, що молоде покоління поважає традиції та прагне миру у державі!

У Полтавському юридичному інституті вже стало доброю традицією відмічати День Студента конкурсом краси, молодості та грації – «Міс ПЮІ». Ось і цього року 17 листопада став незвичайним днем для студентів та викладачів ПЮІ, з самого ранку відчувалася атмосфера свята, очікування чудес та несподіванок. До свята готувалися всі – конкурсантки подбали про зачіски та макіяж, студенти прикрашали актову залу, де мало відбутися свято, групи підтримки конкурсанток готували номери, рідні та знайомі конкурсанток готували квіти та подарунки своїм дівчатам, члени журі також хвилювалися, адже їм випала нелегка доля – визначити найкращу дівчину, а це, повірте, було нелегко.

Нарешті, дванадцять красунь вийшли на сцену і розпочалася осіння казка краси, адже першим конкурсом було дефіле та візитка, причому кожна дівчина мала обрати своїм символом певну квітку й відобразити це у візитці.

Перлиною змагання став український конкурс, де наші красуні, вбрані в національні костюми, возвеличували традиційні цінності нашого народу – Батьківщину, Сім’ю, Віру. Потрясінням для глядачів став номер Саші Міхнєвич, яку на сцені підтримала вся родина – тато, мама, молодший братик та молодша сестричка, після їхньої пісні про родину, багато хто зі студентів не міг стримати сліз та одразу зателефонував батькам. А для Саші нагородою стала номінація «Міс Глядацьких симпатій». Цей конкурс виявив ще двох номінанток – «Міс Креативність», нею стала Катя Хохлова, яка разом зі своєю сім’єю познайомила глядачів із мистецтвом гончарства, та «Міс Патріотичність» – Оля Долженко, яка разом зі своїми друзями представила зворушливу композицію «Україна єдина».

Останній конкурс – конкурс талантів, розкрив учасниць як співачок, декламаторів, танцівниць, музикантів, художниць. Переможницею конкурсу «Міс ПЮІ» стала студентка четвертого курсу Турченко Марина, яка отримала корону та стрічку «Міс ПЮІ», а друге місце виборола студентка другого курсу Аня Шаповал.

9 березня 2016 року студенті Полтавського юридичного інституту взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченко з нагоди дня народження Кобзаря та Національного шевченківського дня

 

16 квітня 2016 року Полтавський юридичний інститут приймав гостей – абітурієнтів та їх батьків.На День відкритих дверей ПЮІ завітали полтавці, випускники шкіл Полтавської області, гості з Харківської та Донецької областей.

Щира, дружня атмосфера сприяла активному спілкуванню – перед гостями виступила директор Полтавського юридичного інституту д.ю.н, проф. Гуторова Н.О., яка розповіла історію навчального закладу, окреслила перспективи та переваги навчання в Полтавському юридичному інституті, наголосила на тому, що в правилах прийому до ПЮІ відбулися важливі зміни, адже тепер абітурієнти мають надати до Приймальної комісії сертифікати ЗНО з української мови та історії (обов’язкові предмети), а вибірковою дисципліною може бути або іноземна мова, або математика, або географія.

Також до гостей звернулися з вітальними промовами суддя Адміністративного суду Клочко Костянтин., випускниця ПЮІ, координатор програм ОБСЄ Ірина Іванків, випускник ПЮІ, представник патрульної поліції Назар Уманець.

По закінченню офіційної частини, гостям була запропонована екскурсія корпусами ПЮІ, завдяки чому майбутні студенти та їхні батьки змогли ознайомитися з навчальними аудиторіями, спортивною базою, бібліотекою та їдальнею, а також відвідати гуртожиток ПЮІ.

1 вересня 2016 року в актовому залі Полтавського юридичного інституту відбулися заходи щодо святкування Дня знань та посвяти першокурсників у студенти. У цьому щорічному святі взяли участь студенти-першокурсники, їхні батьки, викладачі інституту.

Із привітальним словом до студентів звернулася директор Полтавського юридичного інституту, доктор юридичних наук професор Наталія Олександрівна Гуторова, котра звернула увагу першокурсників на складну ситуацію в країні та можливість кожного зробити свій внесок у розбудову нашої держави. Директор розповіла про пріоритетні напрямки роботи інституту, серед яких перш за все є отримання студентами якісної освіти, міжнародні програми навчання, зв’язок теоретичних знань з практикою сьогодення. Наталія Олександрівна побажала присутнім у залі творчої наснаги й успіхів у навчанні.

До привітань приєдналися заступник директора з навчальної та наукової роботи О.М.Лемешко, завідувачі кафедр С.В.Куцепал, А.І.Козаченко, І.А.Тітко, викладачі О.М.Батигіна, С.О.Лебеденко, котрі у своїх привітаннях коротко розповіли про особливості навчального процесу в Полтавському юридичному інституті, про можливість студентів-першокурсників брати активну участь у роботі наукових гуртків, Круглих столів, науково-практичних конференцій, про виховні заходи, які щороку проводяться в інституті і стали вже традиційними.  Усі побажали студентам наполегливо оволодівати знаннями, примножувати традиції Полтавського юридичного інституту, бути гідними високого знання юриста й громадянина України, використовувати отримані знання на благо людям, бути щасливими й здоровими.

На завершення урочистостей першокурсники прийняли клятву студента, яку оголосили Кошельник Владислав і Крилов Олександр.

Упродовж заходу в залі панувала затишна, дружня атмосфера. Слова привітань і побажань тепло сприймалися першокурсниками та їхніми батьками. Отже, навчальний рік розпочато. Попереду цікавий світ нових знань!

6 жовтня 2016 року в актовому залі Полтавського юридичного інституту відбулося святкування Дня юриста. Традиційно, уже протягом багатьох років, студенти першого курсу Полтавського юридичного інституту «презентують» себе – доводять, що вони найкращі, мають різнобічні таланти і обрали професію юриста не випадково. І цього року свято вдалося: було яскравим, веселим, з музикою, піснями і танцями!

21 жовтня відбулася екскурсія учнів 11 класу Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П.Котляревського до Полтавського юридичного інституту

9 листопада 2016 року у «Маминій хаті» їдальні Полтавського юридичного інституту відбулася перша зустріч студентів у «Музичній вітальні». Господинею вечора була доцент кафедри гуманітарних та соціально-економічних навчальних дисциплін С. О. Лебеденко. Тема цієї зустрічі – «Українська пісня як мова солов’їна».

У «Маминій хаті» гостей зустріли працівники їдальні в українських костюмах і з великим короваєм, спеченим власними руками. Прозвучали теплі, приємні слова побажання здоров’я і наснаги у навчанні. Після вечора цим короваєм і трав’яним чаєм пригостилися всі студенти.

Атмосфера зустрічі була теплою і привітною. У «Музичній вітальні» прозвучав запис української народної пісні «Летіла зозуля» у виконанні Українського народного хору імені Григорія Верьовки, попурі на тему українських народних пісень у виконанні студента першого курсу Валерія Продайводи (акордеон), а пісню «Ой ти, місяцю» виконала під акомпанемент кобзи студентка другого курсу Оксана Мельник. Бурхливими оплесками дякували цих виконавців гості вітальні.

  Прозвучали й українські пісні сучасних авторів і гуртів у виконанні студентів Анни Бульби, Юліїі Понятенко, Катерини Худякової й Ігоря Бережного, Вікторії Мизнікової, Владислави Манжури й Владислави Міненко.  Проте у «Музичній вітальні» звучала не тільки українська пісня, а й українське слово – вірші про українську пісню, про кохання, про українську мову, про матір і взагалі про життя. Свої власні вірші прочитали студенти Інна Сиза, Арміне Мелконян, Марина Матвієнко, а вірші інших авторів декламували Ольга Засядько, Юліана Олійник, Анна Галаур.

 Безумовно, родзинкою «Музичної вітальні» була музика пісенна, разом із цим звучали й музичні композиції, які на піаніно виконали Володимир Шевела та Владислав Кошельник.

Зустріч у «Музичній вітальні» завершилася піснею «Червона рута», яку учасники виконали всі разом під акомпанемент Володимира Шевели.

Перша зустріч відбулася. Усі учасники й господиня вечора висловили бажання зустрітися знову. Отже, до нових зустрічей!

Конкурс «Міс ПЮІ» 2016

У Полтавському юридичному інституті започатковано нову традицію:  третій рік поспіль в актовому залі збираються студенти й викладачі, щоб визначити нову МІС ПЮІ. Цього року у конкурсі брали участь дев’ять студенток, яки представляли всі п’яти курсів. 

Титул Міс ПЮІ уособлює не тільки вроду, талант, розум, благородство, але й ту родзинку, яка говорить про власну неперевершеність, унікальність. Саме пошуком такої родзинки і займалися члени журі, хоча зробити це їм було досить важко, адже всі дівчата серйозно підготувалися до конкурсу.  Тому можна впевнено сказати, що «МІС ПЮІ» 2016 – це не звичайне свято для вродливих дівчат, яких наразі багато в нашому інституті. Це особливе, серйозне дійство, у якому слід проявити себе креативною, талановитою, розумною, вправною і красунею!

 Учасниці конкурсу пройшли багато конкурсних випробувань і особливо приємно, що конкурсанткам допомагали одногрупники, однокурсники, друзі. Наприклад,   пісню «Я тебе любила, не за те що маєш крила» Бородай Альона виконувала разом з Оксаною Мельник, Підченко Катериною, Бобильовою Іриною, Бульбою Анною, Москаленко Михайлом та Ткачовим Володимиром,  студентку четвертого курсу Ритор Анастасію підтримували її одногрупники (гр.ПІ-41), студентка другого курсу Сиза Інна разом зі студентом третього курсу Кутовим Андрієм представили жартівливий  український танець, а запальна «Полька-свербилівка» у виконанні студентки першого курсу Свириденко Анастасії та її друзів  з народного художнього ансамблю танцю ” Барвінок”   просто зачарувала журі та глядачів, які активно підтримували усіх учасниць конкурсу бурхливими оплесками.

Новацією цьогорічного конкурсу стало дефіле учасниць у ділових костюмах та обґрунтування кожною дівчиною свого вибору професії юриста, цікаво, що кожна учасниця знайшла свої аргументи для виступу.

Після тривалого обговорення журі дійшло висновку, що переможницею конкурсу стала студентка четвертого курсу Ритор Анастасія.  Титул «Перша Віце-міс ПЮІ» 2016 отримала студентка другого курсу Сиза Інна, титул «Друга Віце-міс ПЮІ» 2016 здобула студентка третього курсу Бородай Альона.

Свято краси і добра закінчилося. Про нього у всіх учасників і глядачів залишилися приємні спогади і надії на зустріч у наступному році.

14 грудня 2016 року студенти першого курсу Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого під час екскурсії до містечка Диканька мали можливість ознайомитися з багатим на історичні постаті та події районом Полтавської області.

 У супроводі завідувача кафедри теорії та історії держави і права Козаченка А.І., професора Стрільця В.В. та доцента Лебеденко С.О. першокурсники відвідали Диканьський краєзнавчий музей і Картинну галерею. Із розповіді екскурсоводів студенти довідалися багато цікавого про Миколаївську церкву, Тріумфальну арку, знаменитий рід Кочубеїв, творчість М. Гоголя та М. Башкирцевої, про використання у 1941 році поблизу Диканьки  ракетних установок «Катюша» та інше. Отримана інформація у подальшому буде використана студентами для підготовки наукових і творчих робіт.

20 грудня студенти першого курсу Полтавського юридичного інституту підписали Декларацію Правди та Гідності

Минулого року в Полтавському юридичному інституті була  започаткована нова традиція – студенти першого курсу підписували декларацію Правди та Гідності, яка забезпечила чесну співпрацю студентів та викладачів під час навчання

 Підписання цієї Декларації символізувало факт народження нових відносин у навчальному процесі, заснованих на професіоналізмі, взаємоповазі учасників освітнього процесу, чесності у підготовці до іспитів, прозорості процесу оцінювання знань. У цьому році  продовжено традицію підписання Декларації студентами першого курсу 2016 року вступу.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, професор, доктор юридичних наук Гуторова Наталія Олександрівна, яка наголосила на необхідності формування нових суспільних відносин як умови розбудови держави, на необхідності  утвердження європейських цінностей та стандартів в українських реаліях.

Студенти першого курсу разом зі своїми кураторами підіймалися на сцену та підписували Декларацію Правди та Гідності, тим самим  відмовляючись від вчинення будь-яких корупційних діянь під час навчання; обіцяючи ніколи й ні за яких обставин не користуватися підказками та будь-якими іншими засобами неправомірної сторонньої допомоги при складанні іспитів, заліків та інших форм контролю, бо саме це дозволить досягнути  мети – отримати якісну освіту.

19 грудня 2016 року з Днем Святого Миколая студентів та викладачів Полтавського юридичного інституту привітали артисти Полтавської обласної філармонії – пісенно-танцювальний ансамбль «Полтава». Ії гостинно зустріли біля «Маминої хати» в їдальні інституту. У виконанні ансамблю прозвучали українські народні пісні, які із задоволенням прослухали відвідувачі їдальні. Після виступу артистів пригостили варениками, виробленими руками кухарів їдальні.

24 вересня 2017 року відбулося свято “Полтава вишивана” до учясті в якому запрошувалися усі бажаючі.

DSC_0164

17 лютого 2017 року в Полтавському юридичному інституті відбулося урочисте вручення дипломів магістра з права студентам-випускникам денної форми навчання.

На урочисте засідання прийшли привітати випускників професорсько-викладацький склад Полтавського юридичного інституту, зокрема з привітальними словами перед ними виступила директор Гуторова Наталія Олександрівна, заступник директора з навчальної та наукової роботи  Лемешко Олександр Миколайович, завідувач кафедри цивільного, господарського та екологічного права Пашков Віталій Михайлович, завідувач кафедри кримінального та адміністративного права і процесу  Тітко Іван Андрійович, доцент кафедри цивільного, господарського та екологічного права Греков Євген Анатолійович.

Також щирі та напутні слова побажань почули випускники й від гостей, запрошених на даний захід: заступника в.о. начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальника Управління державної реєстрації Григор’євої Людмили Миколаївни, першого заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Лахижи Миколи Івановича, члена Ради адвокатів Полтавської області Чолана Михайла Васильовича, першого заступника прокурора Полтавської області Легеньковського Олександра Володимировича.

07.04.2017 вперше у Полтавському юридичному інституті відбувся конкурс “Містер ПЮІ 2017”. Тематика данного конкурсу – Голівуд

Усі виступи були просто неперевершеними! Глядачі отримали неймовірні враження від побаченого. Кожен із конкурсантів прагнув продемонструвати свої таланти якнайкраще та запалити публіку. 

                У першій частині конкурсу наші учасники представляли себе.

                Учасник №1, Шатравка Іван, був у ролі Нео із фільму “Матриця”.

                Учасник  №2, Ігор Бережний, показав себе безпощадним капітаном Джеком Горобцем.

                Учасник №3, Ярослав Лутченко, був чарівним Бреддом Піттом.

                Учасник № 4, Галєєв Ярослав – головний герой із фільму «Маска».

                Учасник №5, Цимбалюк  Артем, розповів нам, що до вступу до юридичного інституту був бунтівним ковбоєм із вестерну, але навчання змінило його.

                Учасник №6, Шумейко Денис, розповів глядачам про життя Арнольда Шварцнегера та поділився невідомими фактами із своєї біографії.

                Учасник №7, Кошельник Ярослав, у візитціі показав себе сильним, спортивним та мужнім хлопцем.

                Учасник № 8, Ткаченко Максим, продемонстрував якими повинні бути справжні поліцейські.

 

                У наступному конкурсі Іван Шатравка розказав веселі та повчальні українські байки. Гарні пісні звучали у виконанні Ігора Бережного «Это любовь», Цимбалюка Артема «Люди, як кораблі» та Кошельника Владислава «Грає скрипка». Ярослав Лутченко зіграв роль римської бабусі, а Шумейко Денис майстерно продемонстрував індійський танець. Ткаченко Максим показав у своєму танцювальному  номері спорідненість  добра і зла, а Ярослав Галєєв виступив у жанрі Stand up темою якого стали американські фільми жахів…

                Окрім цього наші конкурсанти продемонстрували два види дефіле: у офіційно-ділових костюмах та в українському вбранні справжніх козаків.  Також хлопці показали свою грацію у чарівних вальсах. Останнім конкурсом було кругове тренування під керівництвом тренера, де наші хлопці показали чудові результати.

                Підвівши підсумки журі оголосили переможців. Отже:

                Містер мужність – Цимбалюк Артем;

                Містер патріотичність – Шатравка Іван;

                Містер артистичність – Кошельник Владислав;

                Містер креативність – Ткаченко Максим;

                Містер харизматичність – Бережний Ігор;

                Містер глядацьких симпатій – Шумейко Денис;

                Віце-містер Полтавського юридичного інституту  – Галєєв Ярослав;

                Містер Полтавського юридичного інституту – Лутченко Ярослав.

            Боротьба була дуже напруженою, усі учасники доклали багато зусиль та показали що студенти Полтавського юридичного інституту дуже талановиті. Дякуємо всім співорганізаторам та учасникам за незабутні враження!

 

Конкурс «Міс ПЮІ-2017»

У Полтавському юридичному інституті продовжується традиція відзначати Міжнародний день студентів конкурсом «Міс ПЮІ». Претендентки на титул «Міс ПЮІ-2017» підготували свої «Візитні картки» в образі літературних або кіно- героїнь, показали прекрасні дефіле, відповіли на цікаві, а часом і несподівані запитання членів журі та продемонстрували свої таланти. На цьому незвичайному святі всі учасниці проявили себе креативними, розумними, талановитими, вправними! Глядачі активно підтримували усіх учасниць конкурсу бурхливими оплесками та вигуками «Браво!» Після тривалого обговорення журі дійшло висновку, що переможницею конкурсу стала Аліна Плющова. Титул «Перша Віце-міс ПЮІ-2017» отримала Сотник Альона, титул «Друга Віце-міс ПЮІ-2017» здобула Зозуля Катерина. Решта конкурсанток стали переможницями у номінаціях: Міс Чарівність, Міс Грація, Міс Глядацьких симпатій, Міс Романтичність, Міс Елегантність.

Спортивне життя

Безперечною перевагою Полтавського юридичного інституту є найкраща у Полтавській області спортивно-оздоровча база для фізичної підготовки та вдосконалення спортивної майстерності: ігрова зала, зал для фізичної реабілітації, сучасна тренажерна зала, плавальний басейн на 25 метрів, а також відкриті спортивні майданчики для волейболу з штучним покриттям, баскетболу та новітнє поле для міні-футболу зі штучним покриттям.

Усі студенти Полтавського юридичного інституту мають можливість безкоштовно відвідувати 8 спортивних секцій за власними спортивними інтересами, враховуючи як стан здоров’я, так і фізичну та рухову (технічну) підготовленість, спортивну кваліфікацію. Зі студентами працюють викладачі та тренери відповідного науково-педагогічного рівня.

Особливістю спортивної бази є плавальний басейн з європейською методикою очищення води. Тут відвідувачі окрім тренувань можуть відпочити, розслабитися, відволіктися від буденних справ, отримати заряд позитивних емоцій.

У тренажерній залі студенти займаються за різноманітними груповими та індивідуальними програмами, які вдосконалюють тіло, відновлюють сили, бадьорять дух. У тренажерній залі розроблені комплекси на:

  • Схуднення, поліпшення стану фігури, накачування м’язів;
  • Інтенсивні силові тренування;
  • Зміцнення здоров’я, підвищення життєвого тонусу;
  • Покращення самооцінки;
  • Бездоганна фізична форма.

Для студентів. що відвідують секцію фізичної реабілітації, пріоритетним є відновлення стану здоров’я, розроблені програми індивідуальних занять для студентів із особливими потребами, пропагується загальне зміцнення організму, підтримання життєвого тонусу.

У спортивних секціях з баскетболу, волейболу, настільного тенісу, бадмінтону у студентів не тільки вдосконалюється спортивна майстерність, а й покращуються стан здоров’я та настрій.

Щорічно проводяться:

  • відкритий міжнародний турнір з міні-футболу серед любителів футболу Полтавської обл., де беруть участь близько 30 команд;
  • туристичний похід, присвячений Дню юриста та Дню туризму для студентів та викладачів Полтавського юридичного інституту;
  • турніри з баскетболу, волейболу, настільного тенісу, плавання, бадмінтону, футболу серед академічних груп Полтавського юридичного інституту та студентів ВНЗ м. Полтава;
  • універсіада серед студентів Полтавського юридичного інституту та учнів випускних класів шкіл Полтавської області.