12 квітня 2017 року відбулися студентські дебати з цивільного права на тему «Вина у цивільному праві».

Надрукувати Надрукувати

Стверджуюча команда обґрунтовувала тезу про те, що вина у цивільному праві є об’єктивною категорією, а, відповідно, команда заперечення наводила аргументи для спростування даного твердження, фактично доводячи суб’єктивну природу вини.

Команда ствердження була представлена студентами 2-го курсу: Бегмат Світлана, Діхтяр Анна, Стрілець Марія. Команда заперечення з 3-го курсу виступала у складі: Лифарь Анна, Аббасова Дарія, Россохата Ірина.

У напруженій атмосфері змагальності представники команд висували аргументи, підкріплюючи їх складними доктринальними конструкціями, нормами цивільного законодавства, власними доводами та посиланнями на актуальну судову практику.

Неупереджене та фахове суддівство забезпечували студенти магістратури напряму підготовки «Правове регулювання зовнішньоекономічної діяльності» Дзюбенко Вікторія, Вовк Анна, Предибайло Алла.

Під час перерви для винесення рішення між учасниками дебатів та присутніми викладачами інституту Стрільцем В.В., Грековою М.М., Зубом О.Ю. відбулася дискусія щодо історичних передумов та сучасних підходів до закріплення у законодавстві об’єктивної та суб’єктивної концепції вини.

Дякуємо учасникам команд, студентам та викладачам Полтавського юридичного інституту, які приєдналися до проведення заходу!

Доцент кафедри цивільного, господарського та екологічного права, к.ю.н. Греков Євген Анатолійович