Полтавський юридичний інститут НЮУ ім. Ярослава Мудрого долучився до організації ІІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів, молодих вчених 20.04.2017

Надрукувати Надрукувати

20 квітня 2017 року на базі Полтавського технічного університету ім. Юрія Кондратюка відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Студентська молодь – рушійна сила держави», участь в якій взяло близько 100 молодих активістів, науковців, самоврядців з України, Польщі, США.

За програмою конференції було передбачено 2 пленарних засідання, в ході яких представники Білостоцького технічного університету (Польща), Університету імені Йосипа Юрая Штрасмайера (Хорватія), Університету національної та світової економіки (Болгарія), Університету у Кошицях (Словаччина), Університету Бригама Янга (США), Університету штату Юта (США), Івано-Франківського національно-технічного університету нафти і газу (Україна), Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича (Україна) та провідних ВНЗ м. Полтава, серед яких і Полтавський юридичний інститут НЮУ ім. Ярослава Мудрого презентували свої напрацювання в сфері розвитку органів студентського самоврядування, налагодження комунікації студент-викладач, студент-адміністрація, співпраця органів студентського самоврядування ВНЗ та адміністрації для забезпечення нормального розвитку особистості студента в процесі навчання та відпочинку.

Також, учасники конференції мали змогу у форматі скайп-зв’язку поспілкуватися з представниками Української Асоціації студентів, єдиної організації, що входить до складу Європейського студентського об’єднання та прослухати вебінар про регулювання системи фінансування ОСС.

Робочі мови конференції: українська, англійська, російська. Протягом конференції спілкування між учасниками відбувалося за допомогою системи синхронного перекладу.

Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого виступав співорганізатором даного заходу, зокрема, студентка 3 курсу Кашуба Олена, яка є Студентським мером м. Полтава, виступала з доповіддю на тему: «Студентське самоврядування як унікальна школа розвитку особистості» та окреслювала досвід та особливості роботи студентського самоврядування на прикладі Ради студентського самоврядування Полтавського юридичного інституту та Студентської ради м. Полтава в контексті захисту прав та інтересів студентів, реалізації їх потенціалу та створення можливостей для розвитку.

По завершенню учасники отримали сертифікати про участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених.