Створення Української національної групи в складі Міжнародної асоціації з кримінального права

Надрукувати Надрукувати

9-10 червня 2017 р. в м. Париж (Франція) українська делегація у складі директора Полтавського юридичного інституту проф. Гуторової Н.О., ректора Національної академії прокуратури України Присяжнюка І.І., заступника директора Науково-дослідного інституту Національної академії прокуратури України Олександра Шамари взяла участь у засіданні Ради директорів Міжнародної асоціації з кримінального права спільно з представниками національних груп, на якому одноголосно ухвалене історичне рішення про створення Української національної групи в складі Міжнародної асоціації кримінального права.

Це рішення стало результатом тривалої роботи, яку проводила Всеукраїнська асоціація кримінального права під керівництвом ректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого академіка В.Я.Тація, а також наполегливій роботі науковців – індивідуальних членів Міжнародної асоціації з кримінального права. У доповіді щодо діяльності українських членів Міжнародної асоціації з кримінального права Н.О.Гуторова підкреслила важливість створення Української національної групи для подальшого розвитку міжнародного співробітництва у сфері розроблення й використання найбільш ефективних кримінально-правових засобів протидії злочинності, захисту прав і свобод людини і громадянина.

Відбулися робочі зустрічі української делегації з президентом Міжнародної асоціації з кримінального права – професором Джоном Варвелем (John VERVAELE),  почесним президентом Жаном Франсуа Тоні (Jean François THONY), віце-президентом Каталін Легеті (Katalin LIGETI), заступником генерального директора Сіракузького міжнародного інституту кримінального права та прав людини Філіпо Мікаэль Муска (Filippo Michael MUSCA), керівниками та поважними представниками національних асоціацій з кримінального права Австрії, Бразилії,  Італії, Іспанії, Китаю, Румунії, Сербії, Хорватії, Японії, Туреччини та інших держав.

Створення Української національної групи в складі Міжнародної асоціації з кримінального права відкриває нові можливості для об’єднання зусиль вітчизняних науковців з фахівцями з кримінального права всього світу, проведення спільних наукових досліджень, використання найкращого світового досвіду у сфері протидії злочинності.