Спортивно-оздоровча діяльність

Надрукувати Надрукувати

Безперечною перевагою Полтавського юридичного інституту є найкраща у Полтавській області спортивно-оздоровча база для фізичної підготовки та вдосконалення спортивної майстерності: ігрова зала, зал для фізичної реабілітації, сучасна тренажерна зала, плавальний басейн на 25 метрів, а також відкриті спортивні майданчики для волейболу з штучним покриттям, баскетболу та новітнє поле для міні-футболу зі штучним покриттям.

Усі студенти Полтавського юридичного інституту мають можливість безкоштовно відвідувати 8 спортивних секцій за власними спортивними інтересами, враховуючи як стан здоров’я, так і фізичну та рухову (технічну) підготовленість, спортивну кваліфікацію. Зі студентами працюють викладачі та тренери відповідного науково-педагогічного рівня.

Особливістю спортивної бази є плавальний басейн з європейською методикою очищення води. Тут відвідувачі окрім тренувань можуть відпочити, розслабитися, відволіктися від буденних справ, отримати заряд позитивних емоцій.

У тренажерній залі студенти займаються за різноманітними груповими та індивідуальними програмами, які вдосконалюють тіло, відновлюють сили, бадьорять дух. У тренажерній залі розроблені комплекси на:

  • Схуднення, поліпшення стану фігури, накачування м’язів;
  • Інтенсивні силові тренування;
  • Зміцнення здоров’я, підвищення життєвого тонусу;
  • Покращення самооцінки;
  • Бездоганна фізична форма.

Для студентів. що відвідують секцію фізичної реабілітації, пріоритетним є відновлення стану здоров’я, розроблені програми індивідуальних занять для студентів із особливими потребами, пропагується загальне зміцнення організму, підтримання життєвого тонусу.

У спортивних секціях з баскетболу, волейболу, настільного тенісу, бадмінтону у студентів не тільки вдосконалюється спортивна майстерність, а й покращуються стан здоров’я та настрій.

Щорічно проводяться:

  • відкритий міжнародний турнір з міні-футболу серед любителів футболу Полтавської обл., де беруть участь близько 30 команд;
  • туристичний похід, присвячений Дню юриста та Дню туризму для студентів та викладачів Полтавського юридичного інституту;
  • турніри з баскетболу, волейболу, настільного тенісу, плавання, бадмінтону, футболу серед академічних груп Полтавського юридичного інституту та студентів ВНЗ м. Полтава;
  • універсіада серед студентів Полтавського юридичного інституту та учнів випускних класів шкіл Полтавської області.