Студенти четвертого курсу прослухали лекції фахівців сфери охорони здоров’я, присвячені ВІЛ-інфекції та наркоманії

Надрукувати Надрукувати

13 і 14 вересня студенти четвертого курсу Полтавського юридичного інституту прослухали пізнавальні лекції фахівців сфери охорони здоров’я. Під час спілкування з практичними працівниками студенти змогли не лише перевірити свої юридичні знання, зокрема, ступінь дотримання норм закону в реальних умовах, а й одержали цінні поради щодо профілактики та діагностики соціально-небезпечних захворювань в особистому житті.

Практичний психолог Полтавського обласного центру профілактики ВІЛ-інфекції та боротьби зі СНІДом Ганна КУЗЬМЕНКО розповіла про специфіку діагностики, профілактики, лікування ВІЛ, вірусних гепатитів і туберкульозу у Полтавській області, а також про те, як захищаються права та яка надається психологічна підтримка ВІЛ-інфікованим громадянам.

Особливу зацікавленість у студентів викликав виступ керівника напрямку роботи з підлітками благодійної організації «Світло надії» Віктора ШИЛОВА, присвячений класифікації та особливостям обігу найбільш «популярних» наркотичних речовин, у тому числі, так званих, «аптечних наркотиків». Окрім цього, лектор приділив увагу медико-соціальним наслідкам їх вживання, не оминувши профілактику та лікування хворих на наркоманію.