Студенти Полтавського юридичного інституту прослухали лекцію експерта з організації охорони здоров’я Австралії та відомого фахівця з нетрадиційної медицини Сергія МЄЖОВА

Надрукувати Надрукувати

20 вересня у Полтавському юридичному інституті з лекцією виступив гість із Австралії — експерт з організації охорони здоров’я та відомий фахівець з нетрадиційної медицини Сергій Олександрович Мєжов.

Даний захід відвідали студенти 4, 5 і 6 курсів, а також викладачі Полтавського юридичного інституту. Під час виступу лектор приділив увагу проблемам, що мають міжнародне значення, зокрема: визначенню місця гомеопатичного лікування і нетрадиційної медицини в системі медичного обслуговування населення та умовам допуску спеціалістів до надання таких послуг, особливостям роботи бригад екстреної медичної допомоги в різних країнах, подекуди занадто вузькій компетенції лікарів-спеціалістів і, водночас, недостатньому рівню знань сімейних лікарів (терапевтів). Окрім цього, Сергій Олександрович детально пояснив механізм функціонування системи охорони здоров’я Австралії, сутність взаємовідносин між державними та приватними медичними закладами, а також приділив увагу правовому режиму обігу медикаментів в Австралії.

Одержані знання та експертні рекомендації є особливо цінними і з огляду на те, що вони зайвий раз підтверджують необхідність проведення медичної реформи в Україні.