У Полтавському юридичному інституті стартувала програма «Адвокат у кримінальному та господарському судочинстві. Питання процесуального законодавства»

Надрукувати Надрукувати

11 листопада 2017 року у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбувся перший тематичний тренінг «Корупційні злочини: проблемні питання судової практики і кваліфікації» у межах сертифікаційної програми «Адвокат у кримінальному та господарському судочинстві. Питання процесуального законодавства».

Метою програми є проведення тренінгів та семінарів-практикумів з актуальних правових питань практичної площини задля підвищення кваліфікації адвокатів, помічників і стажистів адвокатів.

Лекторами тренінгу «Корупційні злочини: проблемні питання судової практики і кваліфікації» стали кандидат юридичних наук, адвокат Бражник Андрій Анатолійович та кандидат юридичних наук, адвокат Лемешко Олександр Миколайович. У заході також взяли участь викладачі ПЮІ НЮУ, які також є практикуючими юристами, зокрема к.ю.н. Гнатюк Андрій Юрійович акцентував увагу учасників семінару-практикуму на проблемних питаннях судової практики з корупційних злочинів. Спікери розкрили неоднозначність та складність кваліфікації корупційних злочинів, зосередили увагу на проблемних  аспектах у цій галузі та розповіли про шляхи їх подолання, спираючись на власні приклади та досвід.

У межах спілкування учасники ставили актуальні питання, напряму пов`язані з практичною діяльністю адвокатів, на які отримували вичерпні відповіді. Семінар-практикум тривав понад дві години. Зустріч пройшла у неформальному, але продуктивному ключі.

Підсумки проведення першого семінару-практикуму програми підбила директор Полтавського юридичного інституту, доктор юридичних наук, академік НАПрН України Гуторова Наталія Олександрівна. Науковець зазначила, що рада вітати усіх учасників та сподівається на продуктивну співпрацю, яка принесе практичну користь.

Загалом програма включає в себе одинадцять тренінгів, наступний, за темою «Адвокатська практика у господарських спорах з іноземним елементом: практичні рекомендації» відбудеться рівно за тиждень, 18 листопада 2017 року. Чекаємо адвокатів та юристів –практиків!