Тренінг-щоденник. Тиждень другий: міжнародний елемент, «відкриті двері» та аграрні правовідносини

Надрукувати Надрукувати

Триває сертифікаційна програма «Адвокат у кримінальному та господарському судочинстві. Питання процесуального законодавства», 18 листопада відбувся другий тренінг, як це було – читайте далі.

Семінар за темою «Адвокатська практика у господарських спорах з іноземним елементом: практичні рекомендації» провів кандидат юридичних наук, практикуючий адвокат, спеціаліст у галузі міжнародного права Андрій Гаркуша.

У межах тренінгу спікер зробив акцент на проблемних особливостях представництва юридичних осіб резидентів і нерезидентів та практиці застосування колізійних положень вітчизняними судами, відсутність чіткої визначеності дій судів у випадку вимоги застосування іноземного права, а також окремо розкрив аспекти транскордонного банкрутства та моделі доступу представництва іноземного адвоката у вітчизняному провадження, серед яких виділив модель відкритих дверей, яка нині використовується Україною, а також концепції обмеженого та закритого доступу.

Наведений перелік розглянутих питань є далеко не повним – учасники тренінгу декілька годин майже безперервно слухали та обговорювали актуальні елементи правозастосування у господарському судочинстві, тренер, окрім поглиблених знань у цій сфері, надав широкий комплекс практичних рекомендацій, які стануть корисними при участі у господарських спорах з іноземним елементом.

Наступною стала тема «Про практику розгляду справ у спорах, що виникають за участі аграрних суб`єктів», про підводне каміння якої розповіли кандидати юридичних наук, науковці із практичним досвідом, Олена Батигіна та Марина Троцька. Спікери у межах тренінгу розповіли про неоднозначні спори, що виникають із аграрних майнових та договірних правовідносин, розкрили тему аграрно-земельних спорів, що є особливо актуальним на Полтавщині – регіоні з надзвичайно розвиненою аграрною сферою.

Черговий тренінг на тему «Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у кримінальному процесуальному доказуванні:  проблемні питання судової практики», спікерами якого стануть доктор юридичних наук, адвокат Іван Тітко та адвокат Андрій Панасюк відбудеться 2 грудня у Полтавському юридичному інституті, встигніть зареєструватись!

Чекайте нових звітів у нашому тренінг-щоденнику!