Студенти Полтавського юридичного інституту здобули перемогу у всеукраїнському творчому конкурсі Генеральної прокуратури України!

Надрукувати Надрукувати
  18 грудня 2017 р. у Генеральній прокуратурі України відбулося нагородження студентів Полтавського юридичного інституту, які перемогли у творчому конкурсі, започаткованому Генеральною прокуратурою України спільно із Міністерством освіти і науки України. 
 
140
 
Конкурс проводився у 2 етапи. Для творчої роботи були запропоновані 2 теми: «7 кроків до покращення роботи прокурора» та «7 кроків прокурора назустріч суспільству», за якими студенти ПЮІ (понад 20 учасників) підготували роботи за вказаною тематикою. Серед них були роботи у формі: презентацій, відеосюжети, інтерв’ю, ессе за темою, тощо.
Із  19 творчих робіт, що надійшли до прокуратури Полтавської області, члени комісії із числа працівників прокуратури області, Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА, оцінюючи актуальність, креативність інформації та можливість використання результатів роботи у практичній діяльності прокурора – відібрали 5 найкращих робіт. Ці роботи студентів інституту були надіслані до Генеральної прокуратури України для визначення переможців. 
  У грудні за результатами оцінки творчих робіт студентів, члени комісії Генеральної прокуратури України обрали переможців, якими стали студенти 5 і 6 курсів магістратури Богдан Гавриш та Костянтин Калюжний; студентки 3 курсу: Горбатко Вікторія, Коваленко Ольга та Мельник Оксана. 
 
IMG-1af00ee64a6d29009806ca111c404e91-V
 Адміністрацію Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого представляла директор – д.ю.н, професор Наталія Гуторова.
 
25531997_1986841661342402_2125861017373419716_o
 
IMG-c159815832e47393df2392173a6ced6f-V   
   Нагородження переможців дипломами та подарунками проводили Генеральний прокурор України Юрій Луценко, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич та Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Юрій Луценко подякував всім студентам, що повірили у відкритість прокуратури, за участь у конкурсі, розповів про основні досягнення прокуратури, а також висловив сподівання, що саме такі активні, працелюбні і креативні кадри будуть працювати у системі органів прокуратури.

012

Лілія Гриневич повідомила, що “саме така співпраця є кроком до виховання фахових кадрів та справжньої демократії, наступним кроком заплановано проведення лекцій прокурорами в школах і ВНЗ, що якісно змінює підхід до освіти, адже до молоді із лекціями прийдуть прокурори – люди без вченого звання, але із досвідом” – (інформацію викорисатано із сайту Міністерства освіти і науки України).

064

  Студенти на зустрічі з Генеральним прокурором України мали змогу поставити йому та міністрам запитання, на які отримали вичерпні і правдиві відповіді. А також усі мали можливість зробити фото  у кріслі прокурора. Нижче можна переглянути фото з нагородження студентів.