Тренінг-щоденник. Тиждень четертий: адвокати, медіатори, скільки коштує послуга юриста

Надрукувати Надрукувати

9 грудня у Полтавському юридичному інституті пройшов семінар, який став стартом другої половини циклу тренінгової програми «Адвокат у кримінальному та господарському судочинстві. Питання процесуального законодавства».

У цей раз учасникам тренінгу запропонували теми «Адвокати vs. медіатори в досудовому врегулюванні господарських спорів» та «Практика господарських судів щодо витрат на правову допомогу в господарському судочинстві: обмеження розміру гонорару, кількості відпрацьованих годин, розподіл судових витрат», які розкривала кандидат юридичних наук, асистент кафедри цивільного, господарського та екологічного права Галина Гриценко.

Під час зустрічі спікер розкрила особливості професії медіатора, повідомила про саму сутність та користь медіаторних практик, а також розповіла присутнім про актуальні нововведення у цій сфері. Особливої уваги доповідач зосередила саме на практичній користі для адвоката від застосування відповідних інструментів.

Наступний блок семінару присвятили гострому для кожного практикуючого юриста питанню грошової винагороди та її обмеження в контексті господарського судочинства. Спікер визначила коло проблемних питань у цій галузі, розповіла про підводне каміння, з яким може зіткнутись професійний юрист та запропонувала шляхи виходу із неоднозначних ситуацій.

Тренінги пройшли у дружній, теплій атмосфері, учасники та доповідач досить жваво обговорювали деякі особливо актуальні питання.

Наступний тиждень тренінгової програми готує для учасників ще більше актуальних, а головне – практичних доповідей та напрацювань.