Відбувся “круглий стіл” присвячений 130-річчю з дня народження проф. М.М. Гродзинськгго

Надрукувати Надрукувати

26 грудня 2017 року в Полтавському юридичному інституті відбулося засідання «круглого столу», присвяченого 130-річчю з дня народження професора Моріца Марковича Гродзинського, «Моріц Маркович Гродзинський – фундатор Харківської школи кримінального процесуального права».

Відкрито «круглий стіл» було вітальним словом Панасюка О. А., асистента кафедри кримінального та адміністративного права і процесу, який зазначив про вклад Ученого у розвиток науки кримінального процесу вцілому та роль у формуванні Харківської школи кримінального процесуального права.

1 (1)

Студент 24 групи Зуб Олександр виступив із доповіддю про біографію, а студент 24 групиЖарін Павло – про творчий шляхМоріца Марковича Гродзинського.

Студенти-магістранти Полтавського юридичного інституту проаналізували праці М. М. Гродзинського у порівнянні із сучасним кримінальним процесуальним правом та в контексті науки кримінального процесу:Ватюшенком Владиславом було проаналізовано працю «Уликив советскомуголовномпроцессе», а Євгенія Абраменяпроаналізувала працю «Кассационное и надзорноепроизводство в советскомуголовномпроцессе».

11

Уцілому виступи на «круглому столі» викликали жваву дискусію як серед присутніх на заході студентів, так і викладачів, зокрема: доц. О. М. Лемешка, ас. А. А. Бражника, ас. С. В. Рак, ас. А. Ю. Гнатюка.

3 (2) 6 (2)