Нова зустріч у Літературно-музичній вітальні

Надрукувати Надрукувати

Щороку в Україні у другу неділю травня вшановується людина, перед якою ми завжди в несплаченому боргу, яка віддає дитині всю мудрість своєї душі, тепло свого серця, своє здоров’я. Ім’я цій людині – Мати. Материнська любов не знає страху, сумнівів, розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею.

15 квітня 2018 року чергове засідання Літературно-музичної вітальні було присвячене Дню матері. Цього разу в гості до студентів Полтавського юридичного інституту завітали актори театру-студії «Глобус» факультету філології та  журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка з виставою «Хлопчик-зірка» за твором О.Уайльда. Аудиторія тепло зустріла виставу й щиро дякувала гостям за цікаву акторську гру.

У межах Літературно-музичної вітальні відбувся конкурс художнього читання авторського вірша, присвяченого матері. Журі, у складі голови – Тарасової Н.І., художнього керівника театру-студії «Глобус» та членів журі – Лебеденко С.О., доцента кафедри гуманітарних та соціально-економічних навчальних дисциплін та Ільченко В.В., завідувача бібліотеки ПЮІ, високо оцінили вірші про матір, написані студентами 1 і 2 курсів Полтавського юридичного інституту. Переможцями конкурсу стали Сопко Анна (1 місце), Стеценко Вадим (2 місце) і Токарь Марина (3 місце). Учасники конкурсу Долотецький Дмитро, Савченко Олександра, Семергей Дмитро, Мелконян Арміне, Матвієнко Марина нагороджені грамотами.

Теплі й щирі слова про найдорожчу в житті кожного з нас людину звучали у віршах і піснях учасників Літературно-музичної вітальні. Оплески, сльози на очах і посмішки на обличчях були найкращими привітаннями усім матерям.