7 листопада відбулося засідання наукового гуртка з медичного права!

Надрукувати Надрукувати

На гуртку були присутні керівник наукового гуртка доктор юридичних наук, професор Пашков Віталій Михайлович та студенти 4 курсу.

У ході засідання встигли обговорити безліч цікавих питань та проблем із різних сфер медичного права, приділяючи увагу аналізу сучасної судової практики національних судів і Європейського суду з прав людини. Зокрема, студенти групи ПІ-45 Діхтярь Анна та Середа Богдан відкрили засідання з темою «Особисті немайнові права у сфері охорони здоров’я». Наступними виступили студенти групи ПІ-41 Лень Оксана, Ситнік Денис та групи ПІ-45 Лисенко Анастасія, які зробили аналіз судової практики щодо питання виконання обов’язків лікарями. Гомля Ірина та Коваленко Ольга (ПІ-45) виступили із доповіддю про ліцензування та акредитацію закладів охорони здоров’я. Студентка групи ПІ-42 Біленко Влаислава розповіла про правове регулювання ціноутворення лікарських засобів та медичних виробів. Далі слово мали студентки групи ПІ-41 Папій Тетяна та Бережна Тетяна, виступ яких був присвячений правовому регулюванню донорства крові та її компонентів. Після них виступили студентки групи ПІ-44 Бабій Юлія та Пєшкова Марина із доповіддю на тему «Правове забезпечення вакцинації населення». Студентки групи ПІ-43 Хохлова Катерина і Дігтяр Євгенія охарактеризували правовий механізм ціноутворення на лікарські засоби. І на завершення з доповіддю виступили Таранова Дар’я (група ПІ-44) і Сиза Інна (група ПІ-42) щодо правового регулювання трансплантації органів і тканин людині в Україні.

Усі доповіді були підкріплені цікавими презентаціями та відеозаписами.

Дякуємо всім присутнім за участь, зацікавленість та активне обговорення проблем і перспектив розвитку медичного права в Україні!