Cтартував освітній проект «Школа процесуального прокурора»

Надрукувати Надрукувати

 

27 листопада 2018 року у Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за підтримки прокуратури Полтавської області стартував освітній проект «Школа процесуального прокурора» — цикл майстер-класів від досвідчених працівників органів прокуратури. Проект  спрямований на посилення практичної складової у підготовці студентів-правників та набуття студентами прикладних навичок здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях та підтримання обвинувачення в суді. 

 З вітальним словом перед студентською молоддю виступили в.о. директора Полтавського юридичного інституту, кандидат юридичних наук, доцент Лемешко Олександр Миколайович, прокурор Полтавської області, державний радник юстиції 3 класу Чібісов Дмитро Олегович, начальник відділу аналізу інформації та координації правоохоронної діяльності управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні, аналізу інформації та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області старший радник юстиції Лець Наталія Олексіївна,  завідувач кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін Полтавського юридичного інституту, доктор юридичних наук, доцент Тітко Іван Андрійович.

Прокурор Полтавської області Чібісов Дмитро Олегович під час свого виступу поділився зі студентами власним досвідом роботи в органах прокуратури, акцентував увагу на специфіці діяльності органів прокуратури за різними функціональними напрямами, розповів про особливості діяльності органів прокуратури в Україні та за кордоном, ознайомив студентів з роботою прокуратури Полтавщини.

 Модератор проекту, завідувач кафедри кримінального права та кримінально-правових дисциплін, Полтавського юридичного інституту Тітко Іван Андрійович розповів про причини, які спонукали до створення освітнього проекту «Школа процесуального прокурора», та про мету, на досягнення якої спрямовано вказаний проект, – підвищення практичної складової у підготовці студентів-правників. 

Спікер проекту, начальник відділу прокуратури Полтавської області Лець Наталія Олексіївна ознайомила студентів із структурою освітнього проекту «Школа процесуального прокурора» та здійснила коротку презентацію кожного із шести майстер-класів, які будуть проведені в межах проекту.

Своїми враженнями від минулорічного пілотного тренінгу, проведеного спікером проекту «Школа процесуального прокурора» Лець Наталією Олексіївною, ділилися й студенти Полтавського юридичного інституту. Зокрема, студентка 4 курсу Бережна Тетяна відзначила надзвичайну важливість таких заходів для студентів-юристів та цікавий формат проведення з орієнтацією у першу чергу на набуття практичного досвіду.

Бережна Т.

студенти 3